De luna aceasta, plătim mai mult pe facturi și carburanți! Taxi-urile deja s-au scumpit

De luna aceasta, plătim mai mult pe facturi și carburanți! Taxi-urile deja s-au scumpit

Românii primesc vești proste la început de toamnă. Începând cu data de 1 octombrie, vom plăti facturi mai mari, iar carburanții vor fi mai scumpi. Așadar, deja s-au scumpit benzina şi motorina, gaze naturale şi electricitatea.

Taxi-urile deja s-au scumpit

Cei mai afectați vor fi însă șoferii, după majorarea accizei la carburanți. Mai mult decât atât, bucureștenii mai primesc încă o veste proastă: tarifele la majoritatea companiilor de taximetre cresc de la 1,39 lei la 1,69 lei pe kilometru, potrivit digi24.ro. Această scumpire  vine după mai bine de opt ani de când era în vigoare acest tarif.

De la 1 octombrie, a intrat în vigoare a doua etapă de majorare a accizei la carburanţi. Așadar vom plăti încă 19 bani în plus pe litrul de benzină și motorină, după ce şi la mijlocul lui septembrie a mai fost o majorare identică. Astfel, reintroducerea supraaccizei a urcat preţul benzinei şi motorinei la peste 5 lei pe litru. După această scumpire, vom plăti, în medie, cu 20 de lei în plus la fiecare plin, faţă de începutul lunii septembrie.

În acest context, cele mai mari două companii de taxi din Bucureşti, Speed şi Cristaxi, au majorat tarifele de la 1 octombrie. Prima a crescut tariful la 1,69 de lei/km, în vreme ce a doua va practica un tarif de 1,70 lei/km. Surse din piață spun că acestea vor fi urmate și de celelalte companii de taxi din București.

Vom plăti facturi mai mari

Mai mult, se scumpesc şi gazele naturale, iar majorarea este de 6 procente. Asta înseamnă că vom cheltui în plus aproximativ 8 lei la fiecare factura lunară. Vom plăti mai mult și pentru faptul că aprindem becul sau televizorul. Preţul energiei electrice a crescut, cu până la cinci procente, iar asta va conduce la o creștere de 4 lei la factura lunară.

Toate aceste scumpiri, vor atrage după sine și majorarea prețurilor alimentelor, conform patronatelor din industria alimentară.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cutremur în România, în această dimineață! Seismul s-a produs în zona Vrancea

Temperaturile continuă să scadă în următoarele zile! Cod galben de vânt puternic în mai multe regiuni

Incendiu în Sectorul 6 din București. O persoană și-a pierdut viața

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri