De ce într-un pachet sunt 20 de ţigări? Răspunsul îi va pune pe gânduri pe fumători

Chiar dacă oamenii sunt destul de conștienți de pericolele care se ascund în fiecare pachet de țigări, totuși mulți nu reușesc să renunțe la fumat. O mulțime de persoane se apucă de fumat în perioada adolescenței, iar la maturitate le este din ce în ce mai greu să renunțe la acest obicei dăunător. 

Dacă ești fumător, probabil ai observat faptul că în fiecare pachet pe care-l cumperi sunt câte 20 de țigări. Dar te-ai întrebat vreodată care este motivul? Ei bine, oamenii de știință au venit și cu un răspuns.

De ce într-un pachet sunt 20 de ţigări?

Fiecare țigară ridică nivelul serotoninei pentru 40 de minute. Astfel, în momentul în care scade acest hormon, apare pofta pentru încă o țigară și tot așa. Așadar, un pachet de țigări potolește nevoia de a fumat timp de 13 ore – o zi întreagă, dacă excludem somnul.

Serotonina, cunoscută şi ca hormonul fericirii, ne influenţează direct dispoziţia, somnul şi multe alte funcţii esenţiale ale organismului.

Anul trecut, românii au cheltuit, în medie, 94 de lei lunar pe gospodărie pentru a-şi procura ţigări, tutun, articole şi accesorii de fumat, conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Statistica pe regiuni privind cheltuiala cu ţigări, tutun şi accesorii arată că maximele sunt întâlnite în Bucureşti-Ilfov şi Vest, iar minimele – în Moldova (Nord-Est) şi Oltenia.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Impactul pictogramelor de pe pachetele de tigari asupra adolescentilor din Romania

Cea mai simplă și naturală metodă de a te lăsa de fumat! Secretul care îți va schimba viața

Auriculoterapia, metoda care te poate ajuta să te lași de fumat

Simptomele înșelătoare ale cancerului la plămâni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri