Ce fenomen vom putea vedea în această seară pe cer?

luna recoltei

În această seară, un fenomen spectaculos va putea fi observat pe cer. Mai exact, este vorba despre Luna Recoltei, eveniment ce este așteptat cu nerăbdare în fiecare an.

Ce este Luna Recoltei?

Luna Recoltei face referire la luna plină ce cade cât mai aproape de echinocțiul de toamnă. Cum echinocțiul de toamnă a avut loc în acest an pe data de 22 septembrie, cea mai apropiată dată în care se va înregistra luna plină este pe 5 octombrie, adică în această seară. Acest spectacol apărut pe cer poartă denumirea de Luna Recoltei pentru că în trecut, atunci când oamenii nu se puteau bucura de confortul electricității, culesul recoltei se făcea în momentul în care era lună plină, lumina acesteia permițându-le oamenilor să își desfășoare activitățile, potrivit descopera.ro.

De ce este atât de specială Luna Recoltei? Ei bine, dacă în mod normal luna plină răsare la aproximativ 50 de minute de la apusul soarelui, Luna Recoltei răsare la doar 30 de minute de la apus, ceea ce o transformă într-un eveniment cu adevărat spectaculos. Astfel, acest eveniment va putea fi observat în această seară, după apusul soarelui.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Informare meteorologică de vânt. Ce zone vor fi afectate și cum va fi vremea în weekend?

Metrorex va introduce noi cartele de călătorie. Care va fi prețul acestora?

Adrian Despot va prezenta o emisiune în FM! Cu ce post de radio a bătut palma cântărețul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri