Cod portocaliu de vânt puternic până la ora 16. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor?

Cod portocaliu de vânt puternic

Vântul puternic va face probleme în mai multe zone din țară. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vânt, valabilă până la ora 16.

Cod portocaliu de vânt puternic până la ora 16

Vremea rece și precipitațiile au pus stăpânire pe majoritatea zonelor din țară, iar în orele ce urmează, mai multe județe sunt sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic. Mai exact, în județele Caraş-Severin și Gorj, vântul va sufla cu putere, depășind local 90-100 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, acesta va atinge viteze de peste 110 km/h. În zona de munte a județului Caraş-Severin, vântul va bate cu putere, viscolind zăpada.

Avertizarea meteorologilor a intrat în vigoare la ora 10:15 și este valabilă până la ora 16, potrivit meteoromania.ro.

Pentru că vântul va sufla cu putere, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) îi sfătuiesc pe oameni să rămână în spații care să le asigure protecția și să evite deplasările în parcuri sau în alte zone în care există arbori care ar putea să cadă.

“Echipajele operative de pompieri sunt pregătite să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor de vreme rea”, au menționat cei de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit mediafax.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Știrea falsă care a șocat tot globul! Adevărul despre moartea lui Sylvester Stallone și problemele sale de sănătate

Noi reguli în bisericile ortodoxe din România! Sunt interzise desfăşurarea activităţilor artistice în lăcaşurile de cult. Ce se va întâmpla cu filmarea nunţilor şi a botezurilor

Ora de vară va fi eliminată! O decizie a Parlamentului European a adoptat o nouă măsură cu majoritate de voturi

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri