Ora de vară va fi eliminată! O decizie a Parlamentului European a adoptat o nouă măsură cu majoritate de voturi

Dacă până acum am modificat ora ceasurilor din casă de două ori pe an, se pare că această situație s-ar putea schimba în curând. Se pare că o decizie a Uniunii Europene ar putea schimba această situație.

Astfel, prin majoritatea voturilor deputaților, Uniunea Europeană a decis ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Astfel, este posibil ca luna viitoare să nu mai fim nevoiți să dăm ceasul cu o oră înainte.

Ora de vară va fi eliminată

La sfârșitul anului trecut, Lituania a înaintat o cerere prin care a cerut Uniunii Europene să renunțe la ora de vară, scrie playtech.ro.  Asta pentru că această schimbare era inutilă și era o problemă pentru mulți locuitori. În Lituania, majoritatea oamenilor nu erau de acord cu schimbarea orei de două ori pe an.

Această rezoluție a fost a fost votată de majoritatea deputaților și urmează ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.

Deputații europeni au acționat în consecință, după ce au luat în calcul mai multe variante. Prima ar fi disconfortul creat de schimbarea ceasului de două ori pe an, a celui fizic, dar și biologic. Cu toate acestea, chiar dacă s-a crezut că zilele mai lungi din timpul verii ajută mult la economisirea energiei, se pare că realitatea este cu totul alta. Mai multe studii, au demonstrat că energia nu era economisită la nivelul scontat.

Dintre cei 549 de deputați prezenți la dezbaterea acestei măsuri, o majoritate de 384 a votat să se renunțe la cele două ore de peste an, iarnă și vară. Astfel, ora de vară ar putea fi scoasă din practică, iar ora de iarnă să fie valabilă pe întreg parcursul anului.

De ce se schimbă ora de două ori pe an?

Schimbarea orei de două ori pe an are scopul de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei. Așadar, trecem la ora de vară pentru ziua devine mai lungă decât noaptea, prin urmare se va întuneca mai târziu cu o oră.

De asemenea, această schimbare favorizează economisirea energiei electrice întrucât programul de lucru coincide mai mult cu perioada în care avem parte de lumină naturală.

Când s-a schimbat ora în Romania prima dată?

În Europa a fost folosită prima dată trecerea la ora de vara, iar Germania a fost prima țară care a introdus schimbarea orei de două ori pe an. În România, schimbarea orei s-a introdus prima dată în anul 1917.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ora de vară 2018. Când trebuie să dăm ceasurile înainte?

Cum să combatem efectele pe care trecerea la ora de iarnă le are asupra organismului nostru

Ora de iarnă 2017. Când dăm ceasurile cu o oră înapoi

Ora de vară 2017. Când trebuie să dăm ceasurile cu o oră înainte

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse