Cod galben de vânt în mai multe județe ale țării. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor?

cod galben de vânt

Cu toate că din punct de vedere calendaristic mai avem puțin de așteptat până la venirea verii, vremea frumoasă și temperaturile ridicate ne fac să ne gândim deja la sezonul estival. Chiar dacă în majoritatea zonelor țării vremea a fost neobișnuit de caldă pentru această perioadă, veștile meteorologilor pentru următoarea perioadă nu sunt tocmai bune.

Începând din această săptămână, temperaturile vor scădea și vremea ca deveni ușor instabilă în anumite regiuni. Ploile vor fi fi însoțite de descărcări electrice și grindină, iar vântul va sufla cu putere. Din acest motiv, meteorologii au emis două atenționări nowcasting de vânt puternic pentru şase judeţe ale țării.

Cod galben de vânt în mai multe județe ale țării

Vântul va sufla cu putere în mai multe județe. Prima avertizare cod galben de vânt puternic vizează județele Ialomița, Brăila, Călărași și zona joasă a județului Buzău. În aceste regiuni, vântul va atinge la rafală 55, 60 km/h. Atenționarea meteorologilor a intrat în vigoare în această dimineață la ora 9 și se menține până la ora 15, potrivit meteoromania.ro.

Cod galben de vânt puternic este și în județele Constanța și Tulcea. În aceste zone vor fi înregistrate intensificări locale ale vântului până la ora 14, acestea depășind la rafală 55 km/h.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Lacul din România cu cea mai pură apă. Începând din această vară, scăldatul va fi interzis în acest loc

Începând cu ce dată va fi acordat ajutorul pentru fertilizarea in vitro. Uite ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia acestuia

Când va începe distribuirea voucherelor de vacanţă și care este valoarea acestora?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri