Lacul din România cu cea mai pură apă. Începând din această vară, scăldatul va fi interzis în acest loc

România surprinde de fiecare dată prin locurile și peisajele cu adevărat spectaculoase și care reușesc să taie respirația privitorilor. Pe lista destinațiilor pe care orice român ar trebui să le viziteze măcar o dată în viață se află și Lacul Sfânta Ana, locul în care există cea mai pură apă din România.

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România, acesta formându-se în locul vulcanului Ciomatu Mare. Frumusețea acestuia atrage în fiecare an o mulțime de turiști, atât din România, cât și din străinătate.

De cele mai multe ori, picnicul la iarbă verde se termină cu o baie în Lacul Sfânta Ana și dacă până acum acest lucru nu era interzis, începând cu această vară, scăldatul nu va mai fi permis în apele lacului.

De ce va fi interzis scăldatul în Lacul Sfânta Ana?

Autoritățile au luat decizia de a interzice scăldatul în Lacul Sfânta Ana din dorința de a proteja frumusețea acestuia. Mai exact, specialiștii au constatat că loțiunile folosite de turiști la plaja și alte produse cosmetice poluează apa, ceea ce poate scădea calitatea acesteia.

“Decizia a fost luată pentru a proteja calitatea apei şi întreaga zonă, care este arie naturală. După ce omul se dă pe corp cu unele substanţe, loţiuni de îngrijire a corpului, de protejare împotriva razelor solare şi intră în apă, o parte din aceste substanţe rămân pe suprafaţă, creează o peliculă şi introduc atât poluarea cu aceste substanţe cât şi efecte care apar în urma izolării acestei suprafeţe”, a declarat Darvas Janos, potrivit agerpres.ro.

Începând din această vară, turiștii vor fi atenționați prin intermediul unor panouri că scăldatul este interzis, Lacul Sfânta Ana fiind un loc natural protejat.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Lacul Sfânta Ana.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Locul în care dorințele devin realitate. Trebuie să ajungi aici

Stațiuni cu apă sărată din România

Orașe din România în care poți găsi centre SPA

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri