Începând cu ce dată va fi acordat ajutorul pentru fertilizarea in vitro. Uite ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia acestuia

ajutor pentru fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro este soluția prin care cuplurile infertile pot ajunge să își îndeplinească visul de a deveni părinți. Cu toate că este o procedură care de multe ori dă rezultate, costurile ridicate îi determină pe foarte mulți să renunțe la ideea de a mai avea un copil.

Dorind să vină în sprijinul celor care își doresc un copil, Primăria Capitalei a decis să ofere un ajutor financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro. Proiectul a fost aprobat, iar sumele de bani vor fi acordate începând cu data de 4 iunie.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia ajutorului pentru fertilizarea in vitro?

Persoanele care își doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să îndeplinească anumite criterii. Mai exact, Primăria Municipiului Bucureşti a menționat că este nevoie ca vârsta femeii să fie cuprinsă între 24-45 de ani, iar cuplul să aibă o indicație medicală pentru fertilizarea in vitro. Celelalte detalii legate de criteriile de eligibilitate vor fi menționate într-un regulament ce va fi postat pe 3 mai, pe site-ul ASSMB.

Ajutorul pentru fertilizarea in vitro este în valoare de 13.800 lei/cuplu/solicitare și se va acorda sub forma a 2 vouchere.

“Voucherele se vor acorda simultan, după cum urmează: Etapa 1-Voucher medicamente – pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher în valoare de 4.600 lei. Etapa 2 – Voucher proceduri medicale – pentru intervenţia medicală specifică se va acorda un voucher în valoare de 9.200 lei”, a anunțat Primăria Municipiului București, potrivit mediafax.ro.

Pentru ca cei interesați să aibă la dispoziție toate informațiile de care au nevoie, pe site-ul Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va fi postată o listă a unităților medicale specializate în fertilizarea in vitro și a farmaciilor implicate în acest proiect. În plus, tot aici vor fi afișate și datele statistice ale proiectului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Când va începe distribuirea voucherelor de vacanţă și care este valoarea acestora?

Ce alimente să consumi pentru a-ți crește șansele de a rămâne însărcinată?

Cum ne pot influența temperaturile ridicate organismul? Acestea sunt principalele schimbări care pot să apară

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri