Chiropraxia, „tehnica memoriei musculare”

chiropraxia

Cu toate că nu pare, este adevărat: durerea de spate nu este o „boală a bătrâneţii' şi este considerată a două maladie incapcitantă la nivel mondial. Statistic, 10 milioane de femei de pe glob suferă, ocazional sau în mod frecvent, de dureri de spate, iar 65% dintre ele sunt tinere.

Chiropraxia, sau cum mai este denumită de practicieni, vertebroterapia, este considerată atât o ştiinţă terapeutică, cât şi o artă. Printre secretele tehnicii chiropractice se numără şi stimularea memoriei musculare prin mişcările complexe ale articulaţiilor, care este cheia terapeutică' a vindecării durerilor de spate, una dintre cele mai răspândite suferinţe feminine.

Chiropraxia şi osteopraxia nu sunt singurele ramuri' ale acestei terapii cu rezultate uimitoare (din aceeaşi categorie mai fac parte terapia coxalelor, masajul Shiatsu, kinetoterapia monahală etc) dar ele sunt cele mai cunoscute.

Mişcări complexe ale articulaţiilor

Terapeuţii pot trata o mare varietate de maladii legate de sistemul muscular şi articular şi în mod deosebit cele ce se manifestă prin lombalgii, prin durerile insuportabile ale spatelui. Este vorba de un complex de mişcări foarte bine gândit, prin care medicul remodelează poziţia pacientului, presează muşchii din zona coloanei vertebrale şi detensionează zonele afectate folosind anumite tipuri de răsuciri.

Scopul terapiei este de a trata problema fundamentală a pacientului şi nu doar simptomele de durere acută ori disconfortul, deseori cumplit, simţit în criză. Terapeutul pune un diagnostic iniţial după o anamneza detaliată şi după ce face o examinare atentă.

Diagnosticul exact îl poate face după ce palpează coloana vertrebrală şi nodurile articulare, pentru a stabili locul unde se înregistrează disfuncţia de mobilitate cea care produce şi puseul dureros. Pierderile de mobilitate cauzate de lombagii sunt, de fapt, semnale ale unor probleme natură biomecanică mai profundă, iar acestea odată corectate, pot aduce şi o îmbunatăţire a stării generale fizice şi psihice a pacientei.

Stimularea memoriei muşchilor

Tehnica chiropractică, de repoziţionare a articulaţiilor blocate, nu este deloc simplă. Ea începe întâi cu deblocarea centrilor energetici din zonele de lângă coloana vertebrală şi apoi se recurge la manipulările osteoarticulare directe, mişcările care sunt gândite şi combinate în aşa fel încât stimulează ceea ce practicenii numesc memoria musculară'.

Apare un efect de inducţie biomecanică completat de cele de răsucire şi deblocare a segmentelor vertebrale, urmat de o serie de extensii ale coloanei care pot rezolva cazuri complicate. Poziţiile în care sunt puse articulaţiile fac ca muşchiul să memoreze starea de relaxare ca fiind cea normală şi permit organsimului să păstreze mai multă vreme poziţia coerctă a articulaţiei respective, efectul curativ fiind dublat faţă de un masaj terapeutic normal să zicem.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate