5 greșeli de îngrijire care îți fac hainele preferate să se uzeze mai repede. Le recunoști?

haine

O mulțime de persoane fac aceste greșeli când vine vorba despre îngrijirea hainelor. Ele duc la o uzare mai rapidă a materialelor și sunt foarte ușor de evitat.

Orice femeie are în garderobă o bluză sau o rochie preferată și e firesc să vrei să păstrezi aceste piese ca noi cât mai mult timp. Adevărul este că de cele mai multe ori hainele capătă un aspect uzat nu neapărat din cauza purtărilor repetate, ci din cauză că nu sunt îngrijite corespunzător. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a hainelor și cum să le corectezi:

  1. Cu ce greșești când calci hainele și ce trebuie să știi pentru ca ele să nu se uzeze

Calcatul hainelor la temperaturi prea ridicate și prea multe treceri ale fierului încins peste țesătură o fac să-și piardă aspectul de nou. De cele mai multe ori este de vină o setare greșită a temperaturii sau chiar un fier de călcat prea vechi, cu care trebuie sa insiști de multe ori pe cute.

Pentru a evita această greșeală, uită-te după astfel de instrumente de călcat, concepute special pentru a proteja orice material, oricât de prețios ar fi. Aburii fac dispărută orice cută cu o singură trecere, iar sistemul de control al temperaturii fierului ajustează singur numărul de grade potrivite pentru fiecare material. Vei călca mai repede și fără să-ți faci griji legate de arderea materialului.

  1. Acordă o atenție sporită temperaturii de spălare

Așa cum îți explicam și mai sus, temperaturile ridicate sunt inamici redutabili ai țesăturilor. Din cauza apei prea fierbinți, hainele își pierd culorile și aspectul de nou foarte repede. Pentru rochii, blugi, bluze și alte astfel de articole vestimentare, temperatura de spălare recomandată este de maximum 30 de grade Celsius.

În plus, dacă ai posibilitatea de a controla rotațiile de la mașina de spălat rufe, este de preferat să reglezi un număr cât mai mic, pentru ca ele să nu iasă prea șifonate. Nici programul de uscare al mașinii de spălat nu este prea prietenos cu țesăturile, așa că evită-l pe cât posibil, mai ales la hainele din materiale prețioase.

  1. Evită folosirea înălbitorilor

Orice produs care conține înălbitor este foarte dur cu țesăturile, așa că nu trebuie folosit decât foarte rar și doar dacă niciun alt produs de curățare nu a reușit să te ajute în scoaterea unei pete încăpățânate. Mai mult decât atât, folosirea acestor tipuri de detergenți ar putea determina și apariția unor iritații sau a unor alergii, așa că nu ai niciun motiv să îi folosești.

  1. Sortează mereu hainele după culori, chiar și dacă speli la o temperatură scăzută

Nu pune niciodată la spălat împreună haine deschise la culoare cu unele în nunțe puternice și închise, indiferent dacă speli la o temperatură joasă sau dacă folosești șervețele de captare a culorii. Dacă ignori acest sfat riști ca hainele tale să-și schimbe nuanțele în timpul spălării. De asemenea, nu uita să folosești balsam de rufe, dar și detergenți pentru haine de o anumită nuanță – pentru haine negre, colorate sau albe. Dacă nu vrei să te complici cu prea mulți detergenți, rezumă-te la două tipuri – unul clasic și unul pentru rufe negre sau închise la culoare.

  1. Nu folosi niciodată umerașe din sârmă sau foarte subțiri

Umerașele din sârmă determină apariția unor deformări inestetice la nivelul umerilor, așa că trebuie evitate cu desăvârșire. Folosește, în schimb, umerașe capitonate sau din lemn, pe care hainele se așază mai bine și care nu au colțuri proeminente.

Tu faci aceste greșeli? 

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse