Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic: „Nu am mai văzut niciodată asemenea valuri de căldură”

Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic

Experții consideră că încălzirea globală este responsabilă de frontul siberian care a lovit Europa în ultimele săptămâni și nord-estul Statelor Unite ale Americii. Astfel, la finalul lunii februarie, temperatura medie calculată de meteorologii danezi deasupra Cercului Polar Artic era cu 20 de grade mai caldă decât ar fi trebuit să fie în mod normal. Această încălzire subită era responsabilă de vortexul polar de pe continentul european.

Timp de 61 de ore, în cel mai nordic punct al Groenlandei au fost înregistrate temperaturi peste pragul de îngheţ, numai de la începutul acestui an. Acesta este un record îngrijorător.

Vortexul polar revărsat peste toată Europa a fost rezultatul unei inversiuni termice. Așa se explică apariția ninsorilor abundente din ultimele zile, care vor fi urmate de o încălzire bruscă a temperaturilor. Aerul cald a urcat dinspre oceanul Atlantic şi din strâmtoarea Bering spre Polul Nord şi a forţat desprinderea unei mase de aer rece, care a coborât peste continent.

Foto: shuttestock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Când vine primăvara în România? Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. Temperaturi de 17 grade în weekend

În 2018, este posibil să nu mai trecem la ora de vară! Ce măsuri vor fi adoptate pentru țara noastră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse