În 2018, este posibil să nu mai trecem la ora de vară! Ce măsuri vor fi adoptate pentru țara noastră

În 2018, este posibil să nu mai trecem la ora de vară! Ce măsuri vor fi adoptate pentru țara noastră

Recent, Parlamentul European a decis eliminarea orei de vară, pe motiv că ne afectează sănătatea. După această decizie a instituției europene, deputatul PMP, Marius Pașcan, susține și el aceaste concluzii.

Propunerea legislativă, inițiată de deputatul, a fost depusă la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, potrivit news.ro. Parlamentul European a cerut Comisiei Europene o evaluare amănunțită a avantajelor și dezavantajelor schimbării orei de vară în anul 2018 şi să prezinte  o revizuire a directivei „dacă este necesară'.

În 2018, este posibil ca ora de vară să fie eliminată

Așadar, anul acesta ora de vara este posibil să fie eliminată pentru că inițiatorul proiectului, deputatul PMP Marius Pașcan, consideră că această trecere are efecte negative asupra organismului.

„Potenţialele efecte negative inclusiv asupra sănătăţii populaţiei ale modificării bianuale ale ore au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitându-se prin vot majoritar o rezoluţie la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vară', a precizat iniţiatorul în expunerea de motive.

De ce se schimbă ora de două ori pe an?

Schimbarea orei de două ori pe an are scopul de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei. Așadar, trecem la ora de vară pentru ziua devine mai lungă decât noaptea, prin urmare se va întuneca mai târziu cu o oră. Prin urmare, ora de vară se aplică din prima duminică a lunii martie, ora 3:00 care devine ora 4:00, până la ultima duminică a lunii octombrie, ora 4:00 devine ora 3:00.

De asemenea, această schimbare favorizează economisirea energiei electrice întrucât programul de lucru coincide mai mult cu perioada în care avem parte de lumină naturală.

Când s-a schimbat ora în Romania prima dată?

În Europa a fost folosită prima dată trecerea la ora de vară, iar Germania a fost prima țară care a introdus schimbarea orei de două ori pe an. În România, schimbarea orei s-a introdus prima dată în anul 1917.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ora de vară va fi eliminată! O decizie a Parlamentului European a adoptat o nouă măsură cu majoritate de voturi

Ora de vară 2018. Când trebuie să dăm ceasurile înainte?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri