Cercetătorii au dat verdictul! Oamenii fericiți sunt mai sănătoși

Oamenii de știință au realizat mai multe studii pentru a vedea care este legătura dintre fericire și starea de sănătate, iar rezultatele lor au demonstrat că starea de spirit are o influență foarte mare asupra organismului.

De ce oamenii fericiți sunt mai sănătoși?

În urma unui studiu recent, cercetătorii au analizat comportamentul oamenilor și au descoperit că persoanele fericite au un stil de viață sănătos, fac mișcare mult mai des și pică rar în capcana viciilor cum ar fi fumatul sau consumul de alcool.  În plus, aceste persoane au un sistem imunitar foarte bine dezvoltat și riscul de a dezvolta boli ale sistemului circulator este unul foarte scăzut.

Depresia, stările de anxietate și supărările puternice pot afecta buna funcționare a organismului. Acestea se declanșează în momentul în care în organism există o cantitate scăzută de serotonină. Pe lângă dezechilibrul care se instalează la nivelul psihicului, aceste stări pot provoca declanșarea unor boli grave, printre care și cancerul.

Stările de fericire produc modificări chimice la nivelul corpului uman. Acesta secretă o serie de hormoni, care ajută organismul să funcționeze normal. Atunci când avem o stare bună de spirit, la nivelul organismului sunt secretate endorfinele. Acestea funcționează după principiul analgezicelor, testele arătând că în anumite cazuri, ele au un efecte mult mai puternic decât morfina.

Specialiștii ne recomandă să ne umplem timpul cu activități care ne îmbunătățesc starea de spirit și să încercăm pe cât posibil să ne detașăm de problemele și stresul de zi cu zi, aceasta fiind cheia către o sănătate de fier și un stil de viață sănătos.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Zodiile care își găsesc fericirea săptămâna asta! Sunt trei norocoase

Ilinca Vasile, psihoterapeut și instructor de fitness: „Fericirea este o alegere personală'

Parabolă despre fericire: cum a reușit un tânăr să înțeleagă că lucrurile pe care și le dorea nu erau acelea de care avea nevoie

Vezi și cele mai frumoase citate despre fericire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse