Parabolă despre fericire: cum a reușit un tânăr să înțeleagă că lucrurile pe care și le dorea nu erau acelea de care avea nevoie

Un tânăr a mers într-o zi la un vrăjitor pentru a i se plânge de viața lui nefericită. Spera, de asemenea, că acesta îi va dezvălui calea spre fericire.

Vrăjitorul l-a întrebat care sunt lucrurile pe care nu le are și care l-ar face cu adevărat fericit. De asemenea, acesta i-a promis că îi va împlini trei dintre cele mai mari dorințe ale sale. Tânărul i-a cerut, așadar, trei lucruri: mulți bani, o mașină frumoasă și o parteneră superbă.

Toate cele trei dorințe i-au fost îndeplinite, însă, după doar câteva zile, tânărul s-a reîntors la starea de nefericire. Cu banii a făcut o mulțime de cumpărături, până când s-a plictisit să tot achiziționeze fel de fel de lucruri care nu-l satisfăceau decât pe moment; mașină ca a lui mai aveau mulți oameni în oraș, deci nu putea ieși în evidență cu automobilul, așa cum și-ar fi dorit; frumoasa tânără pe care a avut-o drept parteneră l-a dezamăgit cumplit.

Tânărul s-a reîntors furios la vrăjitor, plângându-i-se că nu a reușit să ajungă la starea de fericire pe care credea că o va atinge. Acesta i-a spus că a vrut să-l facă să-și dea seama care sunt lucrurile de care cu adevărat nevoie. Nu banii, mașina și femeia frumoasă aveau să-l facă fericit. Adevăratele lucruri de care avea nevoie erau mult mai complexe.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Video