Cum întinzi la loc hainele care au intrat la apă

Cu siguranță ai pățit-o și tu! Fie din cauza materialului sau din cauza temperaturii folosite la spălarea rufelor, o bluză sau o pereche de pantaloni ți-a intrat la apă. Din fericire există metode să le întinzi la loc, la tine acasă. Cum să procedezi:

haine-intrat-apa

foto haine intrate la apă Shutterstock

Întinde-ți hainele la loc cu apă caldă și balsam de păr


O metodă destul de răspândită pe Internet și de care foarte mulți oameni spun că funcționează este aceasta: pune-ți articolul vestimentar micșorat în apă caldă cu balsam de păr și lasă-l să stea sub apă timp de cel puțin 5 minute. Tot ce trebuie să faci apoi este să scoți hăinuța din apă, s-o storci și apoi s-o întinzi cu mâinile până revine la mărimea originală. Poți folosi și șampon de bebeluș, în locul balsamului de păr.

Balsamul de păr înmoaie țesătura foarte mult, astfel că poți întinde hainele fără să le rupi. Ai grijă, însă, cum tragi de ele – dacă nu ești atentă, le poți întinde asimetric.

Metoda cu abur

Ai nevoie de un fier de călcat care să scoată destul de mult abur – metoda aceasta merge și pentru paltoanele de stofă care au intrat la apă. Aburește bine câte o parte din haină și apoi trage cu mâinile până revine la mărimea normală. Se poate să fie nevoie să folosești aburul de mai multe ori până ajungi la rezultatul dorit.

La final, lasă haina să se usuce pe balcon, la aer. Nu o usca cu foehnul sau cu fierul de călcat, pentru că se poate strânge la loc.

fier-calcat-abur

foto fier de călcat cu abur Shutterstock

Întinde hainele la loc cu un spătar de scaun

Metoda aceasta funcționează foarte bine pentru tricouri și bluzițe în măsuri mici. Ai nevoie de un scaun cu spătar, care nu se va strica dacă îl uzi.

Astfel, udă bine articolul vestimentar cu apă caldă și apoi stoarce-l. Întinde-l pe spătarul de scaun, apoi trage cu mâinile de el până se întinde pe toate părțile. O altă variantă este să îmbraci un obiect mai mare cu tricoul intrat la apă sau să rogi o persoană mai masivă decât tine să îmbrace tricoul cât este umed și acesta se va lărgi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse