6 trucuri de curățenie inedite

Și tu te simți dezarmată în fața petelor de pe chiuvetă sau a celor de pe cadă, a petelor de grăsime de pe haine și a cioburilor de pe jos care te temi că îți vor intra în picioare?

6 trucuri de curățenie inedite

Avem pentru tine cele mai eficiente și inedite trucuri de curățenie, iar vestea bună este că nu va trebui să investești în produse scumpe. Ai totul la îndemână. Iată cum cureți următoarele obiecte:

Chiuveta de inox


Pentru îndepărtarea oricărui tip de pată de pe chiuveta de inox, ai nevoie de o lămâie și de sare grunjoasă. Taie lămâia în jumătate, iar partea tăiată așaz-o deasupra sării, astfel încât cristalele de sare să se lipească de lămâie. Șterge bine petele de pe chiuvetă cu jumătatea de lămâie cu sare. După această operațiune, clătește chiuveta cu apă călduță. Acum ar trebui ca petele să dispară, iar chiuveta să strălucească.

Cada

Pentru îndepărtarea petelor formate pe cadă ai nevoie de un grepfrut și de sare obișnuită. Taie fructul în jumătăți, presară sare pe pete și freacă bine zonele unde ai pus sare cu jumătatea de grepfrut. Petele vor dispărea cât ai clipi.

Salteaua

Dacă ai constatat că salteaua de pe pat a început să aibă un miros ciudat, trebuie să știi că acesta este provocat de acarieni. Poți scăpa de el cu ajutorul… votcii. Pune votca într-un recipient cu pulverizator și pulverizează pe saltea. Nu-ți face griji, mirosul nu va rămâne impregnat. Apoi scoate salteaua la aer pentru câteva ore.

Grătarul

Carnea prinsă de grătar nu poate fi mereu îndepărtată cu ușurință. Dacă nu vrei să te chinui să freci grătarul cu buretele, încearcă soluția pe care ți-o oferim noi: ceapa. Taie o ceapă în jumătăți și freacă bine barele grătarului cu câte o jumătate. Vei depune mult mai puțin efor iar rezultatul te va surprinde.

Cioburile de sticlă

Dacă ai spart ceva și te temi că nu ai putut strânge toate cioburile, mai ales pe cele mici, folosește-te de câteva felii de pâine albă. Este un adevărat magnet de cioburi, indiferent că acestea se găsesc pe gresie, pe linoleum sau pe covor. Taie una-două felii și presează-le pe suprafața pe care ai spart respectivul obiect. Și cele mai mici cioburi vor adera la felia de pâine.

Hainele

Oricât ar fi de rușinos, trebuie să recunoaștem că ni se întâmplă tuturor ca, uneori, să scăpăm mâncare pe noi. Situația devine mai gravă atunci când este vorba de mâncare grasă. Nu trebuie să te impacientezi nici de această dată. Petele de grăsime de pe haine ies cu cretă albă sau cu pudră de talc. Presară pudră de talc pe pată sau acoper-o cu cretă albă și las-o așa până a doua zi. Înlătură praful de cretă sau pudra de talc cu o perie sau cu un prosop umed. Pata de grăsime a dispărut!

Tu ce alte trucuri ingenioase de curățenie mai știi? Ce metode folosești pentru a rezolva problemele de curățenie pe care ți le-am prezentat mai sus?

 

 

Sursă foto: femeie care spală cada / shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse