5 greșeli pe care le faci când calci rufele

Gospodinele adevărate știu să calce rufele fără să le strice, dar sigur-sigur uită să facă cel puțin un lucru important. Descoperă cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când calci rufele:

greseli-calci-rufe

 foto calci rufe via Shutterstock

Calci rufele când sunt prea uscate

Când calci rufele, acestea ar trebui să mai fie un pic umede, ca să se întindă materialele textile fără problemă. De aceea fierul de călcat cu aburi este mai eficient decât cel care calcă uscat, însă trebuie să ai grijă să îl cureți pe dinăuntru. Dacă nu ai un astfel de fier de călcat, atunci folosește un pulverizator cu apă curată.

Nu îți cureți fierul de călcat

Un lucru pe care puține femei îl fac este curățarea tălpii fierului de călcat. Chiar dacă zici că îl folosești doar pe haine uscate și curate, află că întotdeauna rămân reziduuri puțin vizibile. Acestea se adună în timp și până la urmă fierul de călcat începe să strice hainele.

Lași apa în fierul de călcat

Cele mai multe gospodine dețin deja un fier de călcat care funcționează cu aburi, așa că e destul de ușor să comiți această greșeală. Este important să arunci apa din fierul de călcat după fiecare folosire, altfel se strică apa în el și devine chiar un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Pe lângă asta, excesul de apă poate strica părțile interne ale aparatului înainte de vreme.

Nu calci rufele într-o ordine anume

Este indicat să îți calci și lenjeria intimă înainte s-o folosești, pentru că la uscat se pot prinde și anumite bacterii de haine. O greșeală pe care o poți face în timp ce calci rufele e să nu începi cu acestea și celelalte articole vestimentare care se calcă la temperaturi mai mici. Este mai bine pentru toate hainele tale să le calci în ordine, în funcție de temperatura pe care trebuie s-o folosești gradual, crescător.

Când se folosește apa distilată ca să calci rufele

Fiarele de călcat care se pot cumpăra în zilele noastre pot fi folosite cu apa de la chiuvetă, pentru că fac față mai bine calcarului din apă. Totuși, dacă locuiești într-o zonă unde apa este foarte dură, atunci ar trebui s-o amesteci în părți egale cu apă distilată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse