Cele cinci limbaje ale iubirii

Limbajul emotional al iubirii tale poate fi fata de cel al partenerului tau tot atat de diferit cum e chineza de engleza. Oricat de tare te-ai stradui sa-ti exprimi iubirea in engleza, daca partenerul nu pricepe decat chinezeste, nu vei intelege niciodata cum sa va iubiti.

Exista cinci limbaje emotionale de baza ale iubirii – cinci modalitati prin care oamenii isi exprima si inteleg iubirea.

Limbajul numarul 1 – Cuvintele de incurajare
Prin complimente sau cuvinte de incurajare, iubirea se comunica extrem de puternic.

Incurajarea presupune empatie si o abordare a lumii din perspectiva partenerului. Trebuie sa invatam mai intai ce este important pentru partener.

Cei mai multi dintre noi avem un potential mult mai mare decat ceea ce vom dezvolta din el vreodata. Adesea, ceea ce ne tine pe loc este lipsa de curaj.

Limbajul numarul 2 – Timpul acordat
Prin “Timpul acrodat” intelegem canalizarea intregii atentii asupra unei anumite persoane.

Aspectul central in ceea ce priveste timpul acordat este ca acesta sa fie petrecut impreuna. Si nu este suficient sa fim alaturi de cealalta persoana… Impreuna inseamna ca nimic sa nu ne distraga atentia. Din punct de vedere afectiv, este important sa petrecem acest timp concentrandu-ne unul asupra celuilalt.

Cateva sfaturi pentru dezvoltarea artei ascultarii

  1.  Pastreaza contactul vizual atunci cand partenerul iti vorbeste.
  2.  In timp ce-ti asculti partenerul, nu mai face si altceva.
  3.  Asculta sentimentele. Intreaba-te: “Oare prin ce stare emotionala trece partenerul meu?” Atunci cand ai impresia ca ai gasit raspunsul, asteapta sa-ti fie confirmat. De exemplu: “Am impresia ca esti dezamagit(a) ca am uitat…” Astfel ii dai ocazia sa isi clarifice sentimentele. De asemenea, e o forma de a comunica faptul ca asculti cu atentie ceea ce spune.
  4.  Observa limbajul trupului.
  5.  Refuza intreruperile. Cercetarile recente au aratat ca, in medie, omul nu este atent mai mult de saptesprezece secunde, dupa care intrerupe sau scoate o interjectie. Daca iti acord toata atentia in timp ce vorbesti, ma voi abtine sa ma apar sau sa aduc acuze sau sa-mi afirm pozitia. Scopul meu este sa-ti descopar gandurile si sentimentele. Obiectivul meu nu este sa ma apar sau sa te aduc pe drumul cel bun, ci sa te inteleg.

Tot in cadrul “Timpului acordat” gasim si activitatile comune. Acestea pot consta in orice l-ar interesa pe unul dintre parteneri sau pe amandoi. Accentul nu cade pe ceea ce faci, ci pe motivatia a ceea ce faci. Unul dintre rezultatele secundare ale activitatilor comune este faptul ca furnizeaza o banca de amintiri din care poti scoate foloase in anii ce vin.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex