Cel mai impodobit pom de Craciun!

Vrei sa ai cel mai frumos pom din oras? Urmeaza-ne sfaturile!

Frumos si durabil

  • Cumpara un brad de dimensiuni potrivite pentru incaperea ta. Nu uita ca la inaltimea pomului se adauga cea a suportului si a ornamentului din varf.
  • Pomul are nevoie de apa. De aceea, taie un centimetru-doi din trunchi, pentru a-i deschide porii, si uda-l zilnic, ca sa intarzii procesul de uscare.
  • Nu aseza bradul prea aproape de sursa de incalzire din camera.

Cum sa montezi luminile corect
Alege o instalatie de lumini cu fir rosu, ca sa fie vizibila printre crengile verzi. Infasoara firul in jurul fiecarei crengute, avand grija sa nu strici acele bradului.
IN GHIVECI
Chiar daca ai un suport special, te sfatuim sa pui bradul intr-un ghiveci cu pamant si sa-l uzi din cand in cand. Inainte de toate, inveleste ghiveciul intr-o folie de staniol, apoi asaza bradul si pune in jurul lui pamant si nisip. Batatoreste pamantul si, ca sa arate bine, acopera-l cu un strat de pietricele.

 

STRATURI, STRATURI
Instaleaza pomul in suport si asaza-l in locul cuvenit cu cateva ore inainte, ca sa i se desfaca si aseze crengile. Pune cutiile cu ornamente pe jos, grupate pe seturi. Ideal ar fi sa nu ai numai globuri monocolore, de serie, ci si unele deosebite, pictate de mana, pe care sa le strecori printre globurile obisnuite.
Secretul unui brad ornat ca la carte e stratificarea. Ca sa fii sigura ca nu vor fi prea multe globuri mari si rosii in partea dreapta jos, prinde numai globuri de acelasi fel. Incepe cu cele mai mari, de jos in sus, apoi continua cu unele din ce in ce mai mici.
Tine cont nu doar de efectul estetic, ci si de faptul ca greutatea globurilor grabeste indoirea crengilor; deci, prinde globurile cele mai usoare catre varful crengilor si pe cele mai grele, mai aproape de trunchi. La sfarsit, infasoara beteala astfel incat sa mascheze locurile unde lipseste cate o crenguta.

 

LUMINILE LA LOCUL POTRIVIT
Inainte de a monta instalatia de lumini, bag-o in priza, ca sa verifici daca functioneaza.
Asigura-te ca ai destule beculete pentru pomul tau si, daca totul e in ordine, apuca-te de treaba! Incepe sa desfasori sirul de beculete pornind dinspre varf catre baza (tine cont de instructiunile din caseta de jos). Din cand in cand, da-te un metru-doi in spate, ca sa-ti contemplezi opera.
Truc: daca ai asezat bradul tau intr-un colt, nu este cazul sa te chinuiesti pentru a pune luminite si pe latura din spate a acestuia.

 

EFECTUL FINAL
Cand ai terminat, da-te doi-trei pasi in spate si vezi ce a iesit. De la distanta vei avea o imagine de ansamblu si-ti vei da seama unde ai pus prea multe sau prea putine globuri. Corecteaza micile greseli, apoi incoroneaza-ti opera cu o stea sau cu alt ornament pentru varf.

Text – Irina Dimiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni