Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate

Indiferent de lucrurile pe care ni le dorim în viaţă, sănătatea ar trebui să fie prioritară. Din nefericire, mulți dintre noi n-o prețuiesc și nu realizează cât este de importantă decât în momentul în care n-o mai au.

rugaciune pentru sanatate

Pentru acele momente în care suntem în suferință trupească și sufletească, există o rugăciune foarte puternică îndreptată către Sfânta Filofteia, o muceniță a lui Hristos care s-a săvârșit din viață la numai 12 ani și ale cărei moaște se află în biserica mănăstirii din Curtea de Argeș.

Această rugăciune se poate rosti zilnic și de orice persoană, chiar dacă are o stare de sănătate optimă.

Iată rugăciunea pentru sănătate conform site-ului www.crestinortodox.ro:

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, că s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, că să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Amin.'

Rostește zilnic această rugăciune pentru sănătate și mergi la Sfânta Liturghie ori de câte ori ai posibilitatea, iar suferința trupească sau sufletească se va ține departe de tine!

 

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate