Ce trebuie să ştii în primul trimestru de sarcină

Dacă abia ce ai aflat că ai rămas însărcinată sau eşti încă în primele trei luni de sarcină, trebuie să ştii că urmează o perioada frumoasă, dar şi uşor complicată, în care trebuie să ai mare grijă de tine. Şi, deşi în cele nouă luni vei tot face vizite la medic şi te vei documenta temeinic despre ce înseamnă sarcina şi cum să te pregăteşti să devii mamă, în primul trimestru încă nu eşti pusă la punct cu foarte multe. De aceea, trebuie să ştii următoarele lucruri extrem de importante pentru sarcina ta:

sarcina

Dieta diversificată

În primul rând, trebuie să începi să ai o dietă diversificată. Este important să extragi din alimentaţie toţi nutrienţii de care aveţi nevoie tu şi copilul tău, iar orice cură de slăbire pe care ai ţinut-o până acum trebuie abandonată. Este, totuşi, greşit să adopţi şi direcţia total opusă, aceea în care mănânci prea mult şi te laşi pradă „poftelor'.

Renunţă la alcool

Imediat ce afli că eşti însărcinată, trebuie să renunţi la alcool, la ţigări sau la a sta în spaţii în care se fumează.

Prima ecografie

Prima ecografie trebuie să se facă la aproximativ 7 săptămâni şi are rolul de a confirma sarcina, de a exclude posibilitatea unei sarcini ectopice şi de a măsura embrionul. De asemenea, ea îţi oferă informaţii şi despre ritmul cardiac şi data probabilă a naşterii. Dacă eşti în căutarea unei clinici în care poţi face asta, încearcă la Hilmi Medical Center, care are pachete speciale pentru depistarea şi supravegherea sarcinii.

Nu intra în contact cu substanţe periculoase

Pe perioada sarcinii, fie şi în primul trimestru al ei, trebuie să eviţi contactul cu substanţele periculoase, de la insecticide, până la diverse produse de curăţare a casei.

Nu mai curăţa litiera pisicii

Dacă ai o pisică, nu îi mai curăţa tu litiera, pentru că te expui la toxicitate.

Odihneşte-te suficient!

Deşi încă mergi la job şi ai numeroase activităţi, nu ignora somnul şi odihan corespunzătoare – este important pentru dezvoltarea unei sarcini sănătoase.

Nu mânca anumite alimente crude!

În caz că nu ştiai, nu este bine să consumi alimentele negătite – spre exemplu, trebuie să te asiguri că, atunci când mănânci friptură, carnea a fost bine gătită. De asemenea, nu consuma ouă moi.

Fă mişcare!

Însă cu moderaţie. Rezumă-te la plimbări şi mişcare uşoară, care să nu îţi solicite rezistenţa.

Nu lua medicamente!

Orice problemă de sănătate ai avea, este important să te consulţi cu medicul înainte de a lua fie şi cea mai inofensivă pastilă.

Află totul despre sarcina pe saptamani!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate