Ce trebuie să faci pentru ca orhideea ta să înflorească în mod constant? 3 lucruri de care trebuie să ții cont dacă ai o astfel de plantă

Ce trebuie să faci pentru ca orhideea ta să înflorească în mod constant

Orhideele se numără printre cele mai apreciate plante de către doamne, iar acest lucru nu este de mirare, având în vedere că atunci când înfloresc, aceastea se transformă într-un adevărat spectacol de culoare. 

Pe lângă faptul că au un aspect ușor diferit de alte plante pe care le ținem în interiorul locuinței, orhideele au nevoie și de o îngrijire aparte. Pentru ca orhideele să înflorească în mod constant și să își păstreze frumusețea cât mai mult timp, există 3 lucruri importante pe care orice persoană care are o astfel de plantă în locuință trebuie să le cunoască.

Ce trebuie să faci pentru ca orhideele tale să înflorească în mod constant?

1. Nu le uda prea mult

Orhideele nu au nevoie de o cantitate mult prea mare de apă. Dacă alte plante trebuie udate chiar și zilnic, în cazul orhideei, aceasta are nevoie de apă doar o dată pe săptămână, atunci când pământul începe să se usuce.

2. Nu le depozita în spații în care lumina este foarte puternică

În timp ce unele plante au mare nevoie de lumină, iar în absența acesteia ajung să se ofilească, orhideele nu sunt atât de sensibile când vine vorba despre acest aspect. De preferat ar fi ca orhideele să fie depozitate în spații ferite de lumina puternică.

3. Folosește îngrășământ și un pământ special

Spre deosebire de alte plante de interior, orhideele nu trebuie plantate în pământ. Acestea au nevoie de un amestec obținut din scoarță de copac, plută, rădăcini, dar și alte elemente fibroase. În magazine specializate poate fi găsit un astfel de pământ special, iar pentru ca planta să își păstreze frumusețea, aceasta are nevoie și de îngrășământ.

Foto:pixabay.com

Citește și:

Plante care te lasă fără energie. Evită să le ai în cameră

5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

Care este semnificația celor mai cunoscute 10 plante pe care le faci cadou

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse