Care este semnificația celor mai cunoscute 10 plante pe care le faci cadou

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

În lipsă de inspirație, fiecare dintre noi apelăm la flori pentru a face un cadou, mai ales atunci când persoana pe care vrem să o surprindem este o femeie.

Chiar dacă le oferim mereu în dar, foarte puțini dintre noi cunoaștem care este semnificația florilor pe care le regăsim în buchetele frumos aranjate. Astfel, fără să vrem, putem transmite prin intermediul plantelor mesaje pe care nu ni le dorim. Acesta este motivul pentru care ar trebui să știm care este semnificația celor mai cunoscute 10 plante pe care le facem cadou. În acest mod, vom putea face cele mai inspirate alegeri și vom reuși mereu să asociem buchetul de flori cu gândul pe care vrem să îl transmitem unei persoane.

1. Liliacul

Liliacul este o plantă parfumată care își păstrează mireasma puternică o perioadă foarte lungă de timp. Despre această plantă se spune că ar descrie perfect primele emoții din dragoste și că poate fi oferită cu încredere la începutul unei relații.

2. Irisul

Irisul semnifică legătura strânsă dintre două persoane, dar în același timp este și un semn de respect și înțelepciune. Astfel, atunci când dorim să ne arătăm aprecierea față de o persoană, îi putem face cadou un buchet de iriși.

3. Lăcrămioarele

Lăcrămioarele sunt firave și transmit ideea de puritate și de dulceață. Ele reprezintă cadoul perfect în perioada primăverii.

4. Macii

Macii au o culoare puternică, care nu poate trece neobservată. Astfel, ei simbolizează amintirea.

5.  Bujorul

Bujorul este o floare pe care o oferim de multe ori în dar, mai ales pentru că o putem găsi în foarte multe culori. Totuși, trebuie să știm că această plantă vorbește despre agresivitate, în ciuda aspectului cuminte.

6. Iasomia

Iasomia ne încântă simțurile și ne bucură sufletele cu parfumul ei puternic. Aceasta este cea care exprimă delicatețe și iubire.

7. Laleaua roșie

Laleaua roșie este alegerea perfectă atunci când vrei să faci o declarație de dragoste și nu ai inspirație.

8. Trandafirul roșu

Când vine vorba despre trandafirul roșu, acesta nu mai are nevoie de nicio descriere și asta pentru că toată lumea îi cunoaște semnificația. El este principalul simbol al iubirii și al dorinței.

9. Trandafirul galben

Dacă trandafirul roșu simbolizează iubirea, cel galben este la polul opus. Această plantă sugerează infidelitatea și este asociat de multe ori cu gelozia.

10. Zambilele mov

În cazul în care i-ai greșit unei persoane, îi poți oferi un buchet mare de zambile mov. Acestea sunt cele care te ajută să spui mult mai ușor “Iartă-mă”.

Urmărește materialul video pentru a te bucura de frumusețea acestor plante.

Foto: pixabay.com

Citește și:

6 moduri în care poți folosi florile uscate

5 plante otrăvitoare pe care le ai și tu în grădina ta

Plantele care îți ajută fierea să funcționeze după mesele copioase de Paște

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video