(P) Rezoluții de Dragobete: e momentul să vă mutați împreună?

Dacă ești într-o relație de ceva timp, cu siguranță ți-a trecut prin gând ideea că ai putea să te muți împreună cu partenerul tău de viață. Până la urmă, nu ar fi cea mai proastă alegere ținând cont că amândoi locuiți într-un apartament închiriat, așa că de ce să nu scăpați de timpii morți în care ar trebui să vă pregătiți pentru fiecare întâlnire în parte? Și diminețile de weekend, când vă treziți deja unul în brațele celuilalt și leneviți până la amiază în pat ar fi mai frumoase decât acum, când fiecare locuiți separat. În plus, confortul că locuiești cu cineva apropiat te scapă de listele cu zilele de curățenie, care intră în discuție atunci când locuiești cu un coleg de apartament, dar și de senzația neplăcută pe care o ai atunci când nu mai găsești mâncarea pe care ai lăsat-o în frigider. Nivelul siguranței că în locuința voastră nu intră nimeni străin, așa cum este cazul atunci când cel cu care împarți o chirie vine cu un prieten acasă este unul crescut, așadar vă gândiți serios să faceți marele pas. Totuși, există câteva detalii pe care ar trebui să le stabiliți dinainte să începeți să răsfoiți prin ofertele imobiliare, așa că am pregătit pentru tine câteva sfaturi, ca să îți fie mai ușor să iei o decizie în ceea ce privește ideea de a te muta cu cel/cea cu care formezi un cuplu. Iată care sunt acestea!

Faceți calculele

Site-urile de anunțuri imobiliare mustesc de oferte bune de închiriere a apartamentelor, dar trebui să iei în serios capitolul financiar. Veniturile fiecăruia dintre voi sunt foarte importante la acest pas. Poate că tu împarți în acest moment o locuință cu alți doi oameni. Atunci când o veți lua de la capăt împreună, cheltuielile nu se vor împărți la trei, ci la doi, deci e posibil să aveți nevoie de mici ajustări ale bugetului. Ar trebui să mai luați în calcul și faptul că la închiriere, în prima lună, va trebui să achitați un avans de cel puțin o lună către proprietar, plus jumătate din valoarea primei chirii, care va ajunge la agentul imobiliar. De exemplu, dacă vreți să închiriați un apartament de 300 de euro, va trebui să aveți puși deoparte 750 de euro, o sumă deloc de neglijat. În afară de aceștia, veți mai avea nevoie de bani pentru mutarea efectivă, pe care o puteți face cu ajutorul unor prieteni care sunt dispuși să vă ajute sau apelând la o firmă de mutat, care v-ar scăpa de grija împachetării mobilierului și de transportul acestuia, dar care ar mai adăuga la suma totală pe care trebuie să o cheltuiți câteva cifre.

Cine aduce mobila?

Și că tot veni vorba de mobilier, trebui să stabiliți din start ce fel de apartament doriți să închiriați. Dacă tu ai un șifonier și o canapea, de exemplu, nu vei avea unde să le lași, deci trebuie să le aduci în noua locuință sau să le vinzi. Dacă vrei să le păstrezi, asta înseamnă că vă puteți lua cel mult un apartament semi-mobilat, ca să aveți loc pentru toate. În acest caz, va trebui să investiți și în alte articole de mobilier de care e posibil să mai aveți nevoie în noua locație. Cel mai bine ar fi să puteți împărți totul la doi și să investiți în mobilă de calitate, care să vă asigure confortul pe care îl meritați

Cum alegeți suprafața ideală?

E foarte important să luați și suprafața locuinței în calcul, care, la un moment dat, poate deveni un detaliu foarte important. Desigur, o garsonieră poate fi mai ieftină decât un apartament cu două camere, dar e bine să ții cont de faptul că, la un moment dat, vei avea nevoie de puțină intimitate, iar într-o locuință cu o singură cameră aceasta va lipsi în permanență. Dacă, de exemplu, tu vrei să citești în timp ce el/ea se uită la televizor, cele două camere vor fi o binecuvântare și veți putea evita contrazicerile sau compromisurile. Așa că stați de vorbă și puneți totul pe hârtie, ca să vă faceți un plan bine pus la punct și să începeți cu dreptul căutările pentru viitoarea voastră locuință dacă sunteți pregătiți să locuiți împreună. Mult succes!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse