Ce sunt datoriile karmice și cum plătești greșelile din viețile anterioare

Viețile anterioare pot influența viața de acum, fie prin relații karmice (reuniuni cu alte suflete) fie prin datorii karmice pe care trebuie să le plătești. Află de la noi ce sunt datoriile karmice, cum le descoperi și ce semnifică plata „datoriilor destinului' acumulate din viețile anterioare.

Se spune că fiecare om are în urmă cam 200 de vieţi prin care a trecut. Toate aceste existenţe constituie karma. Destinul. Filozofii indieni au vorbit despre asta. Despre reîncarnare, despre faptul că existenţa noastră nu se opreşte în momentul morţii, ci primeşte o nouă viaţă, apoi alta şi alta, vieţi care vin din trecut, din energia exploziei gigantice de la începuturile universului. Viețile sunt karma noastră, „povara' de fapte, emoţii şi sentimente adunate din vieţile pe care le-am trăit. Există o karmă negativă, datoriile, „încărcătura' greşelilor pe care le-am făcut şi una pozitivă, care ne permite să evoluăm spiritual. Datorii karmice pe care le ducem cu noi de-a lungul unei vieți sau a mai multora, până când reușim să învățăm lecția necesară. Energiile benefice devin influențe pozitive, guvernate de reușite și sănătate, cele negative se transformă în datorii de achitat, în „restanțe' ale karmei. Ele ne dau semnale negative, încercări grele, necazuri, probleme boli, suferințe. Pentru a descoperi „datoriile' karmice și a le înțelege pentru le putea plăti, astrologii și numerologii folosesc hărţile stelare ale nașterii, sensuri, indicaţii și legi, ce pot descifra sensul existenţelor trecute şi viitoare.

Numerologia este cea care indică datoriile karmice și predestinează ce ai de făcut precum și dacă ai reușit sau nu să scapi de influența lor. Numerele care indică balastul karmic sunt 13, 14, 16 și 19 iar semnificația lor poate fi găsită analizând graficul numerologic întocmit pentru fiecare. Ele pot apărea în numerele – nucleu, în Cifra Inimii (totalul vocalelor din numele întreg) Cifra Vieții (suma datelor de naștere în ordinea: luna, zi, an) în Cifra Destinului ori în cea a Dorințelor, dar și în numerele reprezentând piedici, răscruci ale existenței ori diferite cicluri de tranzit pe care le traversezi de-a lungul vietii, precum și, cel mai vizibil, desigur, exprimate în cifra zilei de naștere. Deseori cifrele se regăsesc în punctele de blocaj apărute în Nodurile Lunare ale astrogramei natale. De exemplu, un număr al destinului 79 indică o datorie karmică (7+9=16) sau un numar al vietii 49, la fel (4+9=13). Datoria karmică este cea care nu ne permite să evoluăm spiritual. Ea are o configuraţie unică pentru fiecare și o resimţim în momentele critice din viaţă. Uneori o percepem ca pe un blocaj, o inhibiţie, o teamă în fața unui moment decisiv și, bine detaliată ea poate arăta traseul vieţilor trecute, datoriile adunate în urmă şi problemele pe care le mai avem de rezolvat.

Ce semnifică cifrele datoriei karmice

Numărul 13.  Suferințe nemeritate

Redă datoria acumulată din suferința provocată în alte vieți cuiva care nu o merita. Semn de împovărare morală îndreptată împotriva altor persoane, de abuz psihologic dar și o cifră ce indică irosirea unor oportunități oferite de destin în vieți trecute dar și a unor talente ori abilități personale. Te-ai atașat prea mult de visele tale anterioare, iar acum va trebui să înveți să îți conduci singur viața și să îi împiedici pe alții să-ți sugrume idealurile.

Numărul 14. Autodistructiv

14 este numerologic numărul experienței și în datoriile karmice indică o moștenire grea, cu negativitate mare, care ți-a împiedicat serios evoluția spirituală. Ai încălcat libertățile altora pentru a-ți alimenta orgoliile și a-ți satisface propria sete de libertate. 14 poate arăta că ai fost crud sau lipsit de milă, în trecut sau că ai făcut greșeli cu efecte autodistructive, chiar dacă neintenționate. Va trebui să îți deschizi mai mult inima și să stabilesti un echilibru în viața ta actuală.

Numărul 16. Egocentrism

Este numărul superiorițăii manifestate. Al mândriei exacerbate la extrem, al vanității și satisfacerii propriului ego. În viețile trecute, cândva, ai desconsiderat oamenii din jur considerându-i inferiori și ți-ai ascuns incorectitudinea morală a deciziilor luate. Uneori poate fi o indicație că datoria karmică a numărului 16 provine și din relații de iubire interzise care au provocat în jur doar durere și suferință.

Numărul 19. Putere necontrolată

Datoria karmica 19 este legată de abuzul de forță și putere. Ai rănit oameni, ai abuzat de violență ai reprimat independența altora. Într-una dintre vieți, rolul tău a fost de a acționa doar în propriul interes desconsiderând complet pe toți ceilalți (chiar dacă deseori pe merit dar nejustificat) Violența psihică nu este exclusă. Iubește-ți și îngrijește-ți mai mult familia și învață să fii recunoscător, să mulțumești pentru daruri și să-ți petreci mai înțelept viața.

Foto: 123rf

Citeste și:

Ce-nseamnă când visezi că ți-a murit copilul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate