Ce știau bunicile și mamele noastre și nu mai știm noi

ce stiau bunicle si mamele noastre si nu mai stim noi

Trucurile din bucătărie din vremuri memorabile sunt secretul bine-păstrat al multor gospodine. Iată ce știau bunicile și mamele noastre și nu mai știm noi:

  • Nu te speria dacă verdeţurile păstrate la frigider se ofilesc un pic. Dacă ţii, timp de o oră, mărarul veşted într-o cană cu apă rece în care ai diluat o lingură cu oţet, acesta se va înviora ca prin minune.
  • Dacă vrei să prepari un aluat de calitate, nu folosi apă fierbinte, fiindcă aceasta poate strica drojdia. Poţi folosi însă apă călduţă.
  • Glazura prăjiturilor plezneşte adesea în timpul preparării, ceea ce dă un aspect final neplăcut produsului. Poţi evita neajunsul dacă, înainte de a întinde glazura, adaugi în compoziţia ei o lingură de iaurt.
  • Nu deschide cuptorul în primele 10-15 minute după ce ai pus o prăjitură la copt, căci aluatul nu va mai creşte.
  • Dacă într-un amestec pentru prăjitură ai de frecat zahăr cu unt, operaţiunea va reuşi mai bine dacă adaugi şi 2-3 linguri cu lapte dulce clocotit.
  • După însiropare, presară blatul de tort cu puţin amidon şi numai după aceea întinde crema. Îţi asiguri reuşita formei dată de glazură.
  • Dacă trebuie să combini ouă bătute cu lapte fierbinte, acesta trebuie turnat puţin câte puţin, fără a te opri din amestecat. Dacă torni laptele în cantitate mare şi rapid, se brânzeşte şi desertul tău este definitiv compromis.
  • S-a uscat cozonacul? Nu-l arunca! Taie-l felii. Unge feliile cu o cremă pe care o prepari astfel: baţi spumă tare două albuşuri, şi amesteci spuma cu o cremă formată din două gălbenuşuri, 4 linguriţe de zahăr, un pic de rom, 200 g brânză dulce. Lasă la rece câteva ore. Rezultatul este extrem de delicios!
  • Nu arunca cornurile, chiflele, feliile de franzelă mai vechi. Stropeşte-le cu puţină apă şi lasă-le, pentru câteva minute, în cuptor, la foc mic. Vor avea toate calităţile celor proaspete – dar trebuie consumate repede. Pentru mai mult gust, stropeşte-le şi cu câteva picături de ulei de măsline şi presară un pic de praf de usturoi, înainte de a le pune la cuptor.

foto: 123rf

Citește și:

Ce „aprinde' pasiunea în cuplu și ce o „ucide'

Arome afrodisiace care îți îmbată simțurile

Tu crezi că ai un job nasol? Iată ce sunt obligate să facă femeile din Japonia la serviciu!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii