Ce „aprinde” pasiunea în cuplu și ce o „ucide”

Ce te face să-ţi doreşti să faci dragoste chiar şi după ce flacăra' primelor luni de căsnicie s-a consumat de ani buni? Există momente, situaţii, atitudini sau amintiri care îţi stimulează libidoul şi după rutina instalată, vrei nu vrei, în cuplu şi sunt desigur şi altele care inhibă starea de spririt' amoroasă.

Oare mai merită ca, după câţiva ani de căsnicie, să încerci gustul unor explozii de extaz' când, oricum, viaţa îşi urmează banalul şi stresantul ei curs? Şi ce anume declanşează' trăirea pasională? Să fie vorba de vreun ingredient secret la amorului, de o toană, de o dispoziţie sau de pregătiri minuţioase? Ce truc' foloseşti: o privire, un cuvânt anume, un gest special? O ieşire la restaurant sau poate promisiunea unei zile de shopping? Întrebarea, pusă cititoarelor noastre, a avut în cele din urmă un răspuns fără echivoc: dacă îţi iubeşti partenerul şi te iubeşti pe tine, găseşti întotdeauna locul şi timpul să retrăiesti emoţiile unor nopţi incandescente…

O nuntă? Perfect!

Diana L. o mămică de 39 de ani din Câmpina. Este căsătorită de 10 ani cu George şi au împreună trei copii.

Da, cu plăcere! Pentru mine trucul' care funcţionează fără greş este să iau parte la o petrecere de nuntă. Poate că va părea ciudat dar eu sunt o fire romantică şi un asemena eveniment mă duce înapoi, cu zece ani în urmă, la propria-mi căăstorie, la clipele în care eu şi George ne ţineam de mână unul cu altul la micul hotel din Predeal unde am mers apoi şi la… noaptea care a urmat. Ori poate că mersul la o nuntă, înseamnă… o noapte doar pentru noi singuri, departe de copii… Oricum o petrecere de nuntă mă face să mă simt din nou îndrăgostită şi pasională.

Nu, multumesc! Mai întotdeauna când vine vorba de fantezii sexuale, George mă priveşte într-un fel cam neplăcut: îşi arcuieşte sprâncenele şi îşi ridică colţul gurii aşa, cumva între un reproş abia reprimat şi o întrebare, că îmi taie orice iniţiativă şi nu ştiu cum de nu a învăţat încă acest lucru.

Sex-shopping-terapie

Mihaela M. 40 de ani, din Iaşi este director administrativ la o companie de soft, are un prieten, Alexandru, cu care locuieşte de cinci ani şi au împreună o fetiţă.

Da, cu plăcere! Mi-e niţel cam ruşine să admit asta, dar în fiecare sâmbătă după amiază, în care Alex şi eu mergem la cumpărături, când el devine generos' şi eu mă aleg cu nişte haine noi sau poate cu o pereche de pantofi pe care pusesem ochii de multă vreme, mă simt aşa de bine încât sfârşim de obicei prin a avea o seară fierbinte. Ba chiar clocotită…

Nu, mulţumesc! Serile săptămânii în care mă simt grozav de obosită ucid din faţă orice pasiune sexuală. Când ajung acasă după zece-douăsprezece ore de muncă la birou şi trebuie să mă ocup de cea mică alte câteva ore, ajung în dormitor total epuizată. E trist, dar numai gândul la a face dragoste mă face să mă simt ca şi cum ar fi un extra-job, încă o muncă de făcut pentru ziua respectivă.

Deja mi-e dor de tine!

Dana. C din Bucureşti, are 43 de ani, are 13 ani de căsnicie alături de Geo, cu care are trei copii şi deocamdată stă acasă cu ultimul dintre ei. 

Da, cu plăcere! Când Geo trebuie să plece în câte o delegaţie de câteva zile, trimis de firma lui, facem întotdeauna dragoste în noaptea dinaintea plecării. Era un fel de dublu mod de asigurare' căci astfel, el pleacă mereu unde are de mers, cu zâmbetul pe buze, iar eu nu îmi fac nicio grijă legată de vreo posibilă aventură care l-ar tenta câtă vreme este plecat.

Nu, mulţumesc! Să ai socrii în vizită egal zero trăire pasională, zero atracţie sexuală. Pentru mine cel puţin, să ştiu că soacră-mea este în camera cealaltă, înseamnă să sugrum' în faşă absolut orice iniţiativă amoroasă.

Îndrăgostită din nou

Cătălina D. este director de marketing are 36 de ani şi este căsătorită cu Marius de trei ani. Locuiesc în Constanţa.

Da, cu plăcere! O seară de vară petrecută afară, într-un weekend la munte, m-a făcut să mă îndrăgostesc din nou de Marius. Ne-am plimbat de mână prin noapte şi atingerea aceea m-a făcut să mă simt la fel de excitată ca la prima noastră întâlnire iar noaptea d edragoste care aurmat a fost finalul perfect şi aşteptat.

Nu mulţumesc! Uneori merg la sala de gimnastică înainte de a merge la birou iar în seara dinainte mă duc la culcare foarte devreme şi nu mă las trezită cu niciun chip, aşa că serile respective sunt terminate' pentru amor.

Duminica dimineaţă

Monica F. are 46 de ani, lucrează la o firmă de resurse umane şi locuieşte în Capitală. Este căsăstorită cu Adrian, de 14 ani şi au împreună doi copii.

Da, cu plăcere! A venit taică-tău în vizită' nu este exact cel mai obişnuit anunţ, dar la mine, această minciunică' aruncată în câte o dimineaţă de duminică, se sfârşeşte întotdeauna prin… a face dragoste. Nu ştiu să explic prea clar de ce, poate o combinaţie între Adi în pijmale, cu părul ciufulit, buimăcit de veste şi drăguţ foc în zăpăceala lui şi faptul că cei mici ne lasă în pace fiindcă este pronit televizorul în sufragerie.

Nu, mulţumesc! Când Adi iese cu prietenii la o bere, urmată de oprirea obligatorie la o shaorma, apoi vine în pat şi imi spune că vrea să facem dragoste, mirosul de bere şi cel de kebab, mă lasă fără urmă de libido. Din fericire nu îi ia prea mult timp până să înceapă să sforăie.

Singuri acasă

Iuliana T. este funcţionar public, are 44 de ani şi locuieşte în Marghita cu soţul ei Paul şi cu cei trei copii ai lor.

Da, cu plăcere! În rarele după amieze de sămbătă în care băieţii sunt plecaţi la cite un meci de fotbal şi ne dăm seama că suntem în largul nostru un ceas sau două, folosim întotdeauna momentul pentru a merge în dormitor. Chiar dacă avem aproape 14 ani de căsnicie, nici Paul nici eu nu ne-am pierdut plăcerea de a face dragoste aşa că ne bucurăm de aceste momente ca de un dar pe care ni-l facem singuri.

Nu, mulţumesc! Deseori Paul pleacă să lucreze câte o săptămână în altă localitate şi când se întoarce vineri seara acasă se aşteaptă desigur să ne hârjonim' niţel. Însă asta nu prea se întâmplă fiindcă eu o spătămână întreagă eu am fost şi mamă şi tată pentru copii, am gătit, am spălat, i-am supravegheat la teme, i-am dus şi adus de la şcoală, aşa că sincer sunt prea obosită pentru partide de amor.

La întâlnire

Melania L. este medic stomatolog în Braşov. Este căsătorită cu Petru, de şase ani şi au împreună doi copii.

Da, cu plăcere! Marţea este ziua în care eu şi Petre avem întâlnire', Venim direct acasă, fără întârzieri şi punem copii la culcare devreme, apoi luăm cina doar noi doi, deschidem o sticlă de vin bun şi mergem în dormitor… Aşteptarea acestei seri a întâlnirii' este ingredientul care ne sporeşte plăcerea şi sunt convinsă că dacă nu ar fi ceva planificat, pe care să-l aşteptăm amândoi, nu ar ieşi aşa de perfect.

Nu, mulţumesc! Întotdeauna când unul dintre micuţi este bolnav, eu sunt cea care mă trezesc noaptea de câte ori se aude ceva din camera copiilor şi stau să-l alin şi să-l supraveghez. Uneori, când mă întorc în pat, Petre începe să mă mângâie cu o oarecare intenţie, însă primeşte ca răspuns un cot ascuţit în coaste…

Georgeta P. are 41 de ani şi este managerul unui magazin de îmbrăcăminte din Bacău. Ea şi Lucian sunt căsătoriţi de 12 ani şi au două fetiţe.

Da, cu plăcere! De obicei romantismul unei seri cu muzică veche în surdină, cu lumânări pe masă şi o şampanie frapată, mă dau gata'. În condiţiile acestea impresia că uşorul strabism al lui Luci îl face să semene puţin cu George Clooney chiar nu face nimic rău, ba chiar sporeşte flacăra pasiunii şi urmează o noapte incediară…

Nu, mulţumesc! Scenariul obişnuit atunci când Lucian încearcă să se lupte' cu sânii mei puţin înainte să adorm: iritată că îmi întrerupe somnul şi nu voi putea adormi repede… mă întorc cu spatele la el. Sărăcuţul xxx!

Suflet tânăr

HR manager-ul Moinica V. este din Bucureşti, are 43 de ani, 19 ani de căsnicie cu Florin şi doi copii.

Da, cu plăcere! Recunosc că mă aprind' repede.Sunt de ajuns câteva pahare de Martini, la o ieşire de seară cu prietenii de familie pentru ca, ajunsă acasă,  ameţeala plăcută să devină excitantă şi să mă facă să mă simt din nou ca la 20 de ani, să uit de vergeturile de pe coapse şi de sânii ceva mai lăsaţi şi să facem dragoste ca nebunii, de cum ajungem în pat. 

Nu. mulţumesc! De obicei eu şi Florin mergem la culcare la ore diferite iar eu adorm repede aşa că mă găseşte dormind atunci cînd vine în pat după ce s-a terminat emisiunea Top Gear la tv. Continuarea este meru la fel: el şopteşte tandru: Eşti trează iubita?' iar eu bombănind: Pe naiba, normal că nu!'. 

Fără şosete!

Andreea R. este asistent social la Târgovişte are 53 de ani iar ea şi Valentin vor împlini curând 30 de ani de căsnicie şi au trei copii mari.

Da, cu plăcere! Copii noştri sunt mari, sunt la casele lor, multe treburi nu prea mai avem de făcut, aşa că acum avem toată casa doar pentru noi. Relaxarea aceasta face minuni în privinţa dorinţei sexuale aşa că, recunosc, de când suntem singuri facem mult mai des dragoste şi aproape regulat avem parte de câte o dupa amiază de plăcere'.

Nu, mulţumesc! De cele mai multe ori când îl văd pe Vali că îşi scoate grijuliu şosetele înainte de a veni în pat, nu ştiu de ce, dar gestul e ca un fel de duş rece: îmi temperează imediat ardoarea pasională.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Intervenția la care Dana Săvuică a apelat înainte de a pleca în vacanță în Brazilia! Acolo își va petrece aniversarea de 50 de ani

Whats Up, noi probleme de sănătate. Artistul le-a împărtășit urmăritorilor săi cu ce se confruntă

Ce frumoase sunt fiicele Ritei Mureșan! Creatoarea de modă este extrem de mândră de reușitele acestora

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii