Ce se întâmplă cu inima atunci când ne îndrăgostim? Profesor doctor Carmen Ginghină explică importanța acestor sentimente

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Atunci când ne îndrăgostim, lucrurile se schimbă radical, iar viața capătă un sens total diferit față de cel pe care îl avea până în momentul în care aceste emoții puternice să ne inunde sufletul. Iubirea ne face să ne simțim fericiți, puternici și încrezători. 

Chiar dacă pare că iubirea ține doar de suflet, organismul suferă modificări semnificative în momentul în care ne îndrăgostim. La nivelul creierului sunt eliberați anumiți hormoni care duc la apariția stărilor de euforie și fericire, printre aceștia numărându-se și dopamina, oxitocina şi vasopresina.

Ce se întâmplă cu inima atunci când ne îndrăgostim?

Cu toate că ar fi putut să ne vorbească ore în șir despre procesul medical care are loc la nivelul inimii atunci când ne îndrăgostim, profesor doctor Carmen Ginghină, cea care a fost desemnată Femeia Anului de către revista Avantaje, a ales să explice iubirea folosind termeni cunoscuți de toată lumea și care pot fi înțeleși cu ușurință. Astfel, profesor doctor Carmen Ginghină a explicat că nu putem asocia iubirea cu pribegia, ci trebuie să profităm cât mai mult timp de acest sentiment care ne face fericiți și sănătoși.

“Nu, nu cred că intrăm în pribegie. Cred că este un sentiment extraordinar, cred că e un moment așa în care crezi că totul ți se cuvine, cred că este un moment care nu trebuie pierdut niciodată. Cine a zis că dragostea durează trei ani s-a înșelat și cred că acest lucru poate fi demonstrat de mulți dintre noi prin însăși viața noastră. Din păcate, viața nu e nesfârșită, ăsta e păcatul.”, a spus profesor doctor Carmen Ginghină, șefa clinicii de cardiologie a Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. C. C Iliescu”.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea declarația oferită de profesor doctor Carmen Ginghină, în emisiunea “Lifestyle sănătos”, difuzată de revista Avantaje.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Medicul cardiolog Carmen Ginghină, despre cum apare riscul de infarct la persoanele tinere: „Emoțiile negative au un efect foarte puternic'

Prof. dr. Carmen Ginghină, câştigătoarea marelui trofeu Femeia Anului 2017, despre problemele inimii și despre modul în care emoțiile negative ne afectează inima

Cine este Carmen Ginghină, câștigătoarea marelui trofeu Femeia Anului 2017?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos