Cine este Carmen Ginghină, câștigătoarea marelui trofeu Femeia Anului 2017?

În acest an, revista Avantaje a oferit pentru prima oară marele Trofeu Femeia Anului 2017, unei femei care își iubește profesia cu pasiune și care a îndrăznit să ducă zilnic o luptă dură, dar din care a reușit să iasă de cele mai multe ori învingătoare.

Carmen Ginghină, câștigătoarea marelui trofeu Femeia Anului 2017

Am putea spune, fără să exagerăm, că numele ei este aproape sinonim cu specializarea pe care a ales să o urmeze, cardiologia. Este vorba despre profesor doctor Carmen Ginghină, femeia care a reușit să facă performanță în chirurgia inimii. A parcurs cu grijă fiecare etapă și a muncit ore în șir, fără să se plângă măcar o secundă, iar toate aceste eforturi au pus bazele unei cariere de succes. Nu s-a oprit doar la a salva vieți și a fi considerată o creatoare de miracole, ci a decis să le ofere și celor aflați la început de drum posibilitatea de a desluși tainele inimii. A condus catedra de cardiologie și „Instititul Inimii' C.C. Iliescu, a primit peste 20 de premii științifice, a scris cărți, a girat publicații medicale și a fost implicată în zeci de proiecte de cercetare naționale și internaționale.

Chiar dacă duce zilnic o luptă împotriva morții, Carmen Ginghină este o femeie simplă și care rar își deschide sufletul și lasă emoțiile să iasă la suprafață.

Revista Avantaje a decis ca marele trofeu Femeia Anului 2017 să îi fie acordat celei care și-a dedicat întreaga viață vindecării inimii. A urcat pe scenă cu hotărâre și chiar dacă profesia pe care și-a ales-o a învățat-o un lucru important, să fie puternică, de această dată emoțiile au cuprins-o. Imediat cum a pășit pe scenă, o sală întreagă s-a ridicat în picioare și a aplaudat-o minute în șir pentru abnegația și dăruirea ei pentru pacienți.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Carmen Ginghină, câștigătoarea marelui trofeu Femeia Anului 2017.

Foto:  Vlad Chirea și Dumitru Angelescu

Citește și:

Irina Nistor, Femeia Anului 2017 la categoria O viaţă dedicată filmului: „Nu există viață fără film'

Denisa Comănescu, Femeia Anului 2017 pentru Promovarea literaturii universale: „Eu sunt poetă, scriu de mică, dar nu am scris niciodată cu partidul'

La 91 de ani, Elena Pagu este Femeia Anului 2017 pentru Excelență în sport. De unde își ia puterea pentru a duce la capăt antrenamentele?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro