Albastru de metil: 5 probleme de sănătate în care această substanță face minuni

Pe la 1891, medicul Paul Ehrilch reușea să trateze cu albastru de metil soldații americani bolnavi de malarie. Această substanță organică este cât se poate de eficientă chiar și în zilele noastre, fiind o variantă ușoară de tratament. În destul de multe cazuri, chiar și antibioticele pot fi înlocuite de albastru de metil.

Iată care sunt cele mai frecvente probleme de sănătate care pot fi tratate cu albastru de metil.

Albastru de metil pentru gât

E eficient și un remediu rapid pentru durerile sau usturimile din gât. Atunci când neplăcerea apare, poți îmbina capătul unui bețișor de ureche curat cu albastru de metil și să întinzi în câteva momente substanța în locul dureros. Ai grijă să faci mișcări delicate și să nu înfigi bețișorul adânc! O altă variantă, mai sigură, este să iei comprimate de supt ce au în componență și albastru de metil.

Citește și Combate răceala și durerile de gât cu ajutorul mușchiului de piatră. Cum funcționează acest tratament natural

Albastru de metil pentru infecții urinare

Infecțiile urinare sunt neplăcute, dureroase și le poate face orice femeie. Există mai multe variante de tratament, de la naturiste la antibiotice, dar și cea cu albastru de metil. Mai exact, există capsule ce conțin și albastru de metil, care elimina cauzele infecției urinare (de obicei bacteria E.coli) și în același timp și durerea.

Citește și Merișorul – tratament de primă intenție în infecțiile urinare

Albastru de metil împotriva intoxicației cu cianură

Acest lucru a fost demonstrat științific în urmă cu mulți ani: albastru de metil a fost folosit eficient ca antidot împotriva intoxicării cu cianură.

Albastru de metil împotriva malariei

În anul 1891, omul de știință Paul Ehrlich a descoperit că substanța aceasta ar putea fi un tratament eficient împotriva malariei, însă soldaților americani le-au displăcut efectele sale secundare – urina se făcea verde și albul ochilor albastru. Problema era, însă, remediată odată ce încheiau tratamentul cu albastru de metil. Cu toate acestea, remediul a fost lăsat baltă în favoarea altora poate mai puțin eficiente, dar și cu efecte secundare mai puțin deranjante.

Albastru de metil pentru răni ușoare

Deoarece substanța are proprietăți anti-bacteriene, poate fi folosit pentru dezinfectarea rănilor ușoare, superficiale. Aspectul negativ este că, pentru timp limitat, colorează pielea unde este folosit.

Albastrul de metil are o toxicitate redusă și în general este tolerat ușor și în tratamentele de lungă durată. Înainte să apelezi la tratamentul cu albastru de metil, întreabă un medic!

Citește și Remedii în caz de arsuri din accidente casnice. Ce funcționează și ce nu, dacă te arzi la gătit, cu fierul de călcat sau cu produse chimice

Albastru de metil. Prospect

Poți folosi această substanță ca analgezic, antiseptic local, dezinfectant, în diverse afecțiuni dermatologice, stomatite, ulcerații, infecții ale tegumentelor. Se aplică extern, prin pensulaţii ale mucoaselor, badijonări, tamponări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate