Ce poate ascunde monotonia intr-un cuplu

Da, avem tendinţa de a ne lăsa pe tânjală. Am cucerit persoana de care ne-am îndrăgostit, am intrat într-o relaţie şi am uitat să îi acordăm atenţie. Cui? Relaţiei.

Pentru că într-un cuplu există trei fiinţe: ea, el şi relaţia. Luăm totul ca pe ceva care ni se cuvine. Nu acordăm atenţie nevoilor relaţiei, la fel cum aruncăm asupra partenerului responsabilitatea fericirii noastre. Trăim în co-dependenţă, nu în interdependenţă.

De aceea, din punctul meu de vedere nu există cuvântul plictiseală în dicţionarul relaţiilor. Dacă ajungi să te plictiseşti alături de cineva de care, dintr-un motiv sau altul, ai fost atrasă la un moment dat, motivul nu se află în ideea de monotonie sau rutină.

Se alfă în altă parte, de cele mai multe ori în noi însene şi în relaţia cu noi însene.

Şi aici mai am o veste: omul de lângă noi este oglinda noastră perfectă. Ne oglindeşte (chiar fără să-şi dea seama) plusurile şi minusurile, ceea ce ne place şi ce ne nu place la propria persoană, ajutându-ne astfel să învăţăm lecţiile de viaţă pe care le avem de înfruntat în acest moment.

În momentul în care rolul lui în viaţa noastră s-a încheiat, atunci se întâmplă ceva şi el va dispărea din viaţa noastră.

Ne despărţim. Însă cu siguranţă motivul real nu este monotonia. Aşadar, dacă simţi că nu vrei să pleci din relaţia pe care o ai, dar cumva ceva ţi se pare monoton şi rutinat, ce e de făcut?

Am aici câteva idei:

1. Începe cu tine (desigur!). Cum te simţi în propria piele? Te accepţi şi te iubeşti aşa cum eşti, ca femeie? Dacă tu nu te iubeşti şi te accepţi, nu poţi cere altuia să te iubească mai mult. Este împotriva legilor firii. Pentru că:

2. În momentul în care vei reuşi să te iubeşti aşa cum eşti, vei putea spune că eşti foarte fericită tu cu tine, fără nimeni altcineva alături.

Ooops! Ei bine, da. O relaţie sănătoasă, bazată pe iubire, nu pe nevoi, presupune ca să nu aştepţi de celălalt confirmarea valorii tale, şi împlinirea nevoilor afective, ci altceva. O relaţie sănătoasă bazată pe iubire presupune un schimb natural şi permanent între resursele celor doi, care nu se termină niciodată.

Nu te va plictisi niciodată, chiar dacă staţi în tăcere unul lângă celălalt ore în şir. Într-o astfel de relaţie nu ai aşteptări despre cum ar trebui el să se comporte sau să vorbească sau să facă lucrurile,
pentru totul este iubire. Aşteptări înseamnă nevoi neîmplinite. Atât. Acolo este o formă de iubire, dar este extrem de condiţionată. Şi aceea este prea puţin iubire.

3. Am o veste bună. Pe măsură ce te vei schimba în sensul iubirii de sine reale şi autentice, acest lucru se simte în jur. Vei fi percepută diferit, ca o femeie împlinită şi sigură pe sine şi vei fi admirată. Atunci ţi se va spune că da, se vede, frumuseţea vine din interior. Şi atunci se va schimba şi el.

Se va simţi eliberat de responsabilitatea de a te face fericită şi a nu şti cum s-o facă. Pentru că tu eşti deja fericită. Şi sunteţi împreună pentru a creşte, a fi creativi şi a împărtăşi, nu pentru a vă împovăra reciproc cu nevoile neîmplinite mai demult. Aceasta înseamnă inter-dependenţă.

4. Acordă atenţie relaţiei, ca fiinţă separată de voi doi. Jacque Salome este un specialist recunoscut pe subiectul relaţiilor şi vă recomand cărţile lui. Acum îmi vine în minte chiar cea intitulată „Singurătatea în doi nu e pentru noi.'

5. Uită-te din altă perspectivă şi la partenerul tău. Cât de oglindeşte şi cum? Care sunt nevoile lui reale? Se acceptă pe sine? Sau are nevoie tot timpul de reasigurări? Este suficient să observi fără să faci nimic în acest sens, decât dacă vine natural şi firesc în fluxul iubirii.

Până la urmă, lucrul relaţiei cu partenerul este tot lucru personal. Aşadar, nu uita să îţi acorzi momente de singurătate pentru că atunci ai ocazia perfectă de a te cunoaşte mai bine, de a sta tu cu tine şi a începe să lucrezi pe acceptare şi iubire de sine. Sunt cărţi, mentori şi ghizi care te pot sprijini în acest demers.

Fetelor, vă doresc mult succes, armonie şi iubire!

Anca Petrescu

Inner Self Alchimist – Professional Coach

http://goals2life.ro

Vezi si Ce alegeri facem la inceput de an?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex