Ce obiceiuri ne fac să îmbătrânim mai repede?

Cu excepția copiilor și a adolescenților, aproape toată lumea vrea să pară mai tânără. Cu toate acestea, deși loțiunile scumpe și tratamentele cosmetice îți pot îmbunătăți cu siguranță aspectul, cea mai acceptabilă investiție constă în modificarea activităților tale zilnice. Se pare că cele mai mari secrete ale anti-îmbătrânirii pot fi în câteva obiceiuri zilnice.

Iată câteva greșeli pe care ar trebui să nu le mai faci dacă vrei să rămâi sănătos și tânăr pentru mult timp.

Nu mai folosi paie. Paiele nu sunt doar dăunătoare pentru mediu, ci și pentru fețele noastre. Potrivit Bright Side, oamenii de știință au arătat cum utilizarea paielor favorizează formarea liniilor fine și a ridurilor din jurul buzelor. În plus, contractarea repetată a acelorași mușchi ar putea deteriora colagenul în timp, ceea ce te-ar putea face să pari mai bătrân decât ești.

Mănânci multe prăjituri și alte produse de patiserie. Produsele de patiserie și alte dulciuri sunt adesea bogate în zaharuri și grăsimi adăugate, contribuind la creșterea în greutate și la o sănătate orală precară. Pe lângă faptul că promovează o microbiotă nesănătoasă, zahărul este pro-inflamator. Aceste atribute pot grăbi îmbătrânirea, lăsându-ne cu un aspect obosit, umflat și ridat.

Nu dormi suficient. Potrivit cercetărilor științifice, dormitul mai puțin de 7 ore în fiecare noapte poate reduce durata de viață. În plus, te va face să pari și să te simți mult mai bătrân decât ești. În primul rând, somnul insuficient epuizează rezistența mentală și fizică necesară pentru a duce la bun sfârșit o zi obișnuită, până la punctul în care poate face ca succesul personal și profesional să fie foarte dificil.

În al doilea rând, somnul inadecvat este dăunător pentru organism, în special pentru inimă și creier. În al treilea rând, hormonul uman de creștere este creat, de asemenea, în timpul somnului, producând un tonus muscular sănătos.

Nu porți ochelari de soare. Chiar dacă lumina de afară nu este foarte puternică, ar trebui să porți întotdeauna ochelari de soare. Protejarea ochilor de soare ajută la păstrarea vederii. În plus, strâmbarea frecventă a ochilor la lumină intensă accelerează formarea liniilor fine și a ridurilor din jurul ochilor și a frunții.

Dietele drastice. Dietele de urgență nu sunt niciodată o idee bună. Nu este o soluție permanentă. Potrivit cercetărilor, dietele drastice ar putea să te facă să te simți mai bătrân, deoarece scad nivelul de energie, afectează concentrarea și induc depresie.Incapacitatea pielii de a reacționa la reducerea greutății poate produce, de asemenea, riduri și cădere. Controlul greutății este esențial pentru o stare de sănătate bună, dar nu ar trebui să încerci să dai jos mai mult de un sau două kilograme în fiecare săptămână.

Ignori sănătatea mintală. Cercetările arată că depresia grăbește leziunile cerebrale, ceea ce, la rândul său, accelerează procesul de îmbătrânire. Așadar, dacă ai zile mohorâte de mai mult de 2 săptămâni, ar trebui să cauți ajutor profesional pentru sănătatea ta mintală. Fericirea ta poate fi restabilită mai repede dacă urmezi o terapie cognitiv-comportamentală, mai scrie sursa citată.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate