Avertisment pentru toți cei cărora li s-au administrat antibiotice în copilărie

A fost lansat un avertisment pentru toți cei care au primit antibiotice în copilărie. Pastilele sunt adesea prescrise pentru a trata sau a preveni unele tipuri de infecții bacteriene.

Acum, experții de la Universitatea din Melbourne, Australia, au dezvăluit că cei cărora li s-a administrat acest medicament în copilărie pot fi expuși riscului de a avea o sănătate intestinală precară la vârsta adultă.

Aceștia au explicat că bebelușilor prematuri și cu greutate mică la naștere li se administrează adesea antibiotice pentru a preveni infecțiile.

Studiul publicat în The Journal of Physiology a constatat că expunerea timpurie la antibiotice la șoareci neonatali are efecte de lungă durată asupra microbiotei lor, a sistemului nervos enteric și a funcției intestinale.

Acest lucru ar putea însemna că bebelușii cărora li se administrează antibiotice ar putea crește și să aibă probleme gastrointestinale. Acestea pot include afecțiuni precum sindromul colonului iritabil (IBS), greață, intoxicații alimentare, gaze, balonare și diaree.

Potrivit The Sun, Dr. Jaime Foong, a declarat: “Suntem foarte încântați de rezultatele studiului nostru, care arată că antibioticele administrate după naștere ar putea avea efecte prelungite asupra sistemului nervos enteric. Acest lucru oferă dovezi suplimentare ale importanței microbiotei asupra sănătății intestinale și ar putea introduce noi ținte pentru a avansa tratamentul cu antibiotice la copiii foarte mici”.

Este totuși important de menționat că studiul a fost realizat pe șoareci neonatali. Experții au declarat că, deși șoarecii sunt asemănători cu oamenii în multe privințe, aceștia au intestinele mai imature.

De asemenea, aceștia au o creștere accelerată din cauza duratei lor de viață mai scurte.

Cu toate acestea, intestinele și sistemele lor nervoase sunt mai puțin complexe decât ale oamenilor, iar medicii au adăugat că descoperirile lor nu pot fi încă asociate direct cu copiii și sugarii umani.

În prezent, vor fi efectuate mai multe cercetări privind impactul antibioticelor asupra intestinului și modul în care acesta se schimbă în funcție de sex.

Experții au declarat că vor analiza, de asemenea, modul în care utilizarea antibioticelor în primii ani de viață afectează metabolismul și funcția creierului.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate