Ce înseamnă perimenopauză? Simptomele perimenopauzei

Perimenopauză înseamnă „în jurul menopauzei' și se referă la timpul în care corpul tău face tranziția naturală la menopauză, marcând sfârșitul anilor de reproducere. Perimenopauza este numită și tranziția menopauzei.

Femeile încep perimenopauza la vârste diferite. Este posibil să observați semne de progresie către menopauză, cum ar fi neregularitatea menstruală, la 40 de ani. Dar unele femei observă schimbări încă de la mijlocul anilor 30.

Nivelul de estrogen, principalul hormon feminin, din corpul dumneavoastră crește și scade inegal în timpul perimenopauzei. Ciclurile menstruale se pot prelungi sau scurta și puteți începe cicluri menstruale în care ovarele nu eliberează un ou (ovulat). De asemenea, este posibil să aveți simptome asemănătoare menopauzei, cum ar fi bufeuri, probleme de somn și uscăciune vaginală. Sunt disponibile tratamente pentru a ușura aceste simptome.

După ce au trecut 12 luni consecutive fără o perioadă menstruală, oficial femeia a ajuns la menopauză, iar perioada de perimenopauză s-a încheiat.

Simptome perimenopauză

De-a lungul tranziției menopauzei, pot avea loc unele modificări subtile, și unele nu atât de subtile, în organism. Acestea sunt:

  • Perioada menstruală neregulată
  • Bufeuri și probleme de somn
  • Stare de spirit schimbată
  • Probleme vaginale și vezicale
  • Scăderea fertilității
  • Libidou scăzut
  • Risc de osteoporoză

Unele femei solicită asistență medicală pentru simptomele lor perimenopauzale. Dar altele fie tolerează modificările, fie pur și simplu nu prezintă simptome suficient de severe pentru a avea nevoie de atenție. Deoarece simptomele pot fi subtile și apar treptat, este posibil să nu vă dați seama la început că toate sunt legate de același lucru: fluctuațiile hormonale ale tranziției menopauzei.

Așadar, puteți merge la medic dacă apar simptome care interferează cu viața sau bunăstarea dumneavoastră, cum ar fi bufeuri, schimbări de dispoziție sau modificări ale funcției sexuale.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate