Ce înseamnă când visezi că te prăbușești

Căderea în gol își face adesea apariția în visele noastre. Acest vis are, însă, o explicație științifică, pe care puțini o știau până acum.

Află în continuare ce înseamnă când visezi că te prăbușești din punctul de vedere al oamenilor de știință.

Interpretări populare ale visului în care cazi în gol


Cei mai mulți dintre oamenii care au acest vis afirmă că simt că se împiedică, sar sau, pur și simplu, cad în gol. Unii continuă să doarmă și după acest vis, dar cei mai mulți se trezesc, având un ritm cardiac crescut și senzația de frică.

Explicațiile date de obicei acestui vis sunt că sufletul părăsește trupul, respectiv că cel ce visează este posedat de forțe obscure. Evident, nimic din interpretările populare nu este adevărat. De fapt, este vorba despre un proces fiziologic normal, numit spasm miocolonic.

Spasmul mioclonic afectează 7 din 10 persoane. Uneori, devine repetitiv. Dacă experimentați mult prea des acest vis, consultați un medic. În cele mai multe cazuri, visul în care cazi în gol nu are consecințe nefaste asupra stării de sănătate. Nu este vorba, în niciun caz, de o afecțiune sau de o condiție medicală. Deci nu este nimic de speriat.

Ce înseamnă când visezi că te prăbușești din punct de vedere științific

În timp ce dormim, trecem prin câteva cicluri de somn, fiecare constând în patru etape diferite. Senzația de cădere în vis apare în timpul primei faze a somnului, faza numită REM.

Există două teorii științifice care explică ce se întâmplă, de fapt, atunci când visezi că te prăbușești.

O primă teorie susține că, atunci când mușchii se relaxează și suntem pregătiți să ne adâncim în somn, creierul este cuprins de o stare de „confuzie' și „crede' că am căzut. Drept urmare, mușchii reacționează crispându-se pentru a vă prinde' înainte de a cădea.

Conform unei alte teorii științifice, căderea în vis nu este altceva decât un gest reflex dezvoltat de specia umană de-a lungul timpului pentru a preveni căderea din… copaci, unde dormeau înaintașii noștri.

Căderea în gol în vis, o consecință a stresului

Acest vis apare frecvent în timpul perioadelor solicitante, atunci când organismul resimte o stare de oboseală accentuată. Cel care visează percepe căderea ca un șoc electric ușor și se trezește aproape imediat.

Visul în care cazi în gol apare frecvent și la persoanele care au un program neregulat de somn, dar și la cele care suferă de anxietate.

Tu știai până acum ce înseamnă când visezi că te prăbușești? Cunoști și alte interpretări ale acestui vis? Ai frecvent acest vis?

Citește și Cele mai grave boli cauzate de lipsa somnului

Sursa foto: shutterstock.com

Vezi şi ce înseamnă când visezi păianjeni, când visezi purici, când visezi câini sau când visezi cai!

Citeşte şi despre ce înseamnă când visezi că te căsătorești şi despre ce înseamnă când te visezi mire!

Află ce înseamnă când visezi că plângi şi ce înseamnă când visezi că ți-a căzut un dinte! Ştii ce înseamnă când visezi foc sau ce înseamnă când visezi sânge?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse