Ce înseamnă “Blue Monday” și de ce este cea mai tristă zi a anului? Uite ce poți să faci pentru a trece mai ușor peste stările neplăcute

cea mai tristă zi a anului

În fiecare an, cea de-a treia zi de luni a lunii ianuarie este considerată cea mai tristă zi a anului sau cea mai deprimantă, cunoscută și sub denumirea de “Blue Monday”. Zilele de luni nu sunt pe placul oamenilor, însă “Blue Monday” are ceva special și care o transformă într-un moment dificil de gestionat.

Ce înseamnă “Blue Monday” și de ce este cea mai tristă zi a anului?

În 2019, cea mai tristă zi a anului este 21 ianuarie. Specialiștii au ajuns la concluzia că în a treia zi de luni a lunii ianuarie, oamenii sunt nefericiți și asta din cauza condițiilor meteorologice, datoriilor acumulate după perioada sărbătorilor de iarnă, dar și ca urmare a încălcării obiectivelor impuse la începutul anului. Această teorie a fost făcută publică de către psihologul britanic Cliff Arnall.

“Nu a fost vorba despre a-i face pe oameni să se simtă prost, ceea ce am dorit să explic este de ce te poți simți trist în această zi și ce pași poți urma pentru a împiedica acest lucru să se întâmple.”, a spus Cliff Arnall, potrivit thesun.co.uk.

Ce poți să faci pentru a trece mai ușor peste stările neplăcute?

Cu toate că este una dintre cele mai dificile zile de peste an, specialiștii sunt de părere că ținând cont de anumite sfaturi, stările de tristețe și depresie ar putea fi ținute în frâu, iar această zi ar putea fi depășită cu mai mare ușurință. Mai exact, specialiștii au stabilit o serie de activități pe care oamenii ar trebui să le facă la ore fixe, asta dacă își doresc să se simtă plini de energie și să aibă o zi minunată.

6:30: Trebuie să îți spui că o să fie o zi minunată!

8:00: Ia micul dejun alături de cea mai bună prietenă.

9:00: Mută-ți biroul lângă fereastră.

11:00: Deschide facturile.

13:00: Mănâncă o salată.

15:00: Mănâncă ciocolată.

17:00: Fă o serie de mișcări repetitive.

19:00: Planifică-ți vacanța.

21:00: Privește cerul înstelat.

22:00: Fă o baie fierbinte.

Experții spun că respectând acești pași, stările neplăcute cauzate de cea mai tristă zi a anului ar putea să dispară, iar săptămâna poate începe cu dreptul.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Nu reușești să scapi de petele de pe canapea? Această soluție o va face să arate ca nouă!

7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Își pierd gustul, textura și îți pot afecta sănătatea

Știai că placa de îndreptat părul are un termen de valabilitate? Uite cum îți dai seama că ai nevoie de una noua

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse