Ce este și cum te poate ajuta un sexological bodyworker în dezvoltarea ta sexuală și erotică

dezvoltare sexuală și erotică

Liana Buzea se alătură comunității AVANTAJE cu teme despre dezvoltarea în sexualitate și erotic. Intenția este să ne ridicăm împreună coeficientul de inteligență erotică, să ne acoperim lipsurile de educație sau experiențe în acest plan.

Mă numesc Liana, am 34 de ani și începând cu acest moment mă bucur să am ocazia să împărtășesc în comunitatea AVANTAJE despre o parte foarte frumoasă din universul nostru interior: sexualitatea și eroticul. Altfel spus, intimitatea noastră fizică și emoțională.

Mi-am propus să aduc o abordare puțin diferită pe acest subiect. Intenționez să ating teme și discuții pe diferite aspecte care țin de sexualitate umană și erotic. Sau chiar să organizez și diferite evenimente, momentan micuțe și dedicate femeilor exclusiv. Fac toate aceste lucruri în contextul formării în calitate de sexological bodyworker (altfel spus, coach în sexualitate somatică).

Cum a început totul

Am început căutările încă de acum aproape trei ani, pe cont propriu. Pe atunci eram foarte implicată în protecția mediului (și acum sunt, dar deja împart timpul cu acest domeniu). Îmi doream foarte tare să mă dezvolt în cadrul unei relații frumoase cu cineva cu care să împart o emoție reciprocă. Totodată, mi-ar fi plăcut să caute același lucruri și să considere că le-ar putea găsi în mine.

În realitate, nu am cunoscut așa un om. Sigur există, dar nu l-am cunoscut. În schimb, am trecut prin o mulțime de incompatibilități și sentimente neîmpărtășite. Cu toate astea, am reușit să mă ridic și să recunosc că această realitate nu însemna că nu aveam să mă dezvolt niciodată.

Mi-am spus că indiferent cum arăta realitatea mea într-un moment dat, statul pe loc și așteptatul nu erau deloc o soluție. În experiența mea nu s-a putut găsi o relație potrivită în care să încep această dezvoltare. Dar mi-am construit singură spațiul în care să fac asta.

Asta a însemnat să mă întăresc puțin și să îmi fac curajul să recunosc punctul de pornire. Un punct de pornire cu multe dezavantaje, lipsuri și dorințe neîmplinite. Mi-am adunat energia pentru a căuta ce era în interiorul meu, care erau lucrurile frumoase de oferit. Ele nu fuseseră, totuși, niciodată validate de cei față de care am avut sentimente. Am știut că aveam să găsesc o cale indiferent cât de gri era realitatea mea atunci.

A trebuit să admit că relația cu un bărbat nu era unica formă de autodescoperire și cunoaștere. Îmi dau seama că mulți bărbați pot considera intimidantă așa o atitudine. Așa că ei pot prefera să ia distanță de așa o femeie. Deși… nu sunt deloc diferită de majoritatea femeilor.

Cum am devenit sexological bodyworker

Din acel loc, întâi mi-am dat un început mie. Am „mers' practic din carte în carte, din podcast în podcast, din articol în articol, din documentar în documentar, din program în program timp de doi ani de zile.

Citește continuarea pe pagina următoare

Am avut și câțiva oameni alături pe drumul acesta, în varii momente: o terapeută în psiho-sexualitate, o profesoară în artele asiatice, colege de cursuri și câțiva bărbați, care totuși nu au considerat că li se potrivea drumul meu. Alături de acești oameni, fiecare cu propria contribuție, și prin eforturile personale susținute, am ajuns la un nivel de auto-cunoaștere și încredere în propriile mele resurse interioare.

Din acel loc am decis să urmez formarea ca Sexological Bodyworker (adică un coach în sexualitate somatică) în Cehia și în prezent în Germania. Tot din acel loc am decis să dedic o serie de evenimente femeilor interesate de ceea ce am de oferit (sub îndrumarea formatorilor mei). Pentru mine a fost și un efort de strângere de resurse pentru a-mi finaliza formările.

Sunt prima care a recunoscut dintotdeauna că nu puteam fără relații. Și, dacă nu am putut găsi un bărbat potrivit mie și căutărilor mele, atunci am căutat alte feluri de relații care să aibă sens. Am căutat femei care își doreau să se dezvolte și considerau că ceea ce aveam de oferit ca informații și îndrumări (în cadrul cursurilor) le putea fi de ajutor.

Intenția pentru comunitatea AVANTAJE

Acum sunt în postura în care, alături de tine, îmi doresc să explorez, să aflu și mai multe, să împărtășesc, să văd o transformare și în mine și în cele care își doresc lucrul acesta. Deci, dacă vei simți sau considera că putem împărți o parte din drumul acesta împreună, chiar și dacă numai în scris, mă bucur sincer.

Dacă tu, cea care citești mesajul meu acum, ai deja spațiul acesta frumos și unic de creștere (alături de un bărbat sau, de ce nu, o femeie) atunci poate vei considera că anumite lucruri din cele pe care le voi scrie în comunitatea AVANTAJE te vor ajuta. Intenția mea asumată este să ridic coeficientul de inteligență erotică, să acopăr lipsurile de educație și de experiențe.

Am încredere că nu greșesc atunci când afirm că mulți dintre noi avem de învățat. Știu că nu ne place tuturor să auzim asta, dar adevărul este că nici nu aveam cum să le știm pe toate atât de bine. La nivel de societate nu este acceptată (și nici uzuală) dezvoltarea pe acest plan. Încă nu avem valori sociale de acceptare a unui curs de dezvoltare pe latura aceasta. Și țin să spun răspicat faptul că situația nu este doar a României.

Sunt multe alte culturi și state care au multe de învățat, de redescoperit sau de înțeles cu mai multă maturitate. Noi, ca români, doar avem poate un pic mai mult de prins din urmă la nivel de informații. Și, avem de lucru cu siguranță la modul în care ne raportăm la conceptul de dezvoltare sexuală și erotică.

Dezvoltarea sexuală și erotică are un impact puternic asupra celorlalte planuri ale vieții

Așadar, în comunitatea AVANTAJE am bucuria să pot crește (începând chiar cu acest prim articol) un cadru în care cât mai multe femei să exploreze ceea ce ne dorim sau ceea ce avem nevoie să aflăm pe acest plan.

Îmi pare bine să te cunosc și să am ocazia să împart cu tine cât mai multe descoperiri. Sper cu toată sinceritatea ca „relația' aceasta să ne ajute și să ne inspire. Sau măcar să ne ofere liniște că suntem deja pe drumul cel bun, alături de persoanele potrivite. Închei cu o credință proprie foarte puternică: dezvoltarea vieții noastre sexuale și erotice, în contextul potrivit și cât mai sigur cu putință fiecăreia dintre noi, are impact asupra tuturor celorlalte planuri ale vieții noastre.

Pe Liana Buzea o puteți asculta și aici

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex