Ce diferență există între creierul femeilor și cel al bărbaților?

ce diferență există între creierul femeilor și cel al bărbaților

Între femei și bărbați există o mulțime de deosebiri, iar pe lista elementelor care ne diferențiază unii de alții, cercetătorii au pus un alt element important: creierul. Oamenii de știință au realizat mai multe studii și au descoperit ce diferență există între creierul femeilor și cel al bărbaților. 

Ce diferență există între creierul femeilor și cel al bărbaților?

Un studiu realizat în Statele Unite arată că principala diferență care există între creierul femeilor și cel al bărbaților este vârsta. Potrivit testelor, creierul femeilor este cu aproape patru ani mai tânăr decât vârsta reală a acestora, în timp ce creierul bărbaților este cu 2 ani mai în vârstă comparativ cu vârsta cronologică, potrivit agerpres.ro.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu la care au participat 84 de bărbați și 121 de femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 80 de ani. Oamenii au fost supuşi unor tomografii speciale care au permis evaluarea fluxului de glucoză şi oxigen din creier. Glucoza este substanța pe care creierul o folosește drept combustibil, iar în funcție de modul în care acesta o metabolizează pot fi obținute informații referitoare la  vârsta metabolică a creierului.

Concluziile cercetătorilor au fost că în cazul femeilor, creierul are o vârstă metabolică mai mică decât cea cronologică, în timp ce la bărbați, creierul are o vârstă mai mare decât cea pe care aceștia o au în buletin.

“Creierul bărbaţilor nu îmbătrâneşte mai rapid. Maturizarea lui are loc cu circa trei ani mai târziu în comparaţie cu femeile, iar această diferenţă se menţine pe tot parcursul vieţii”, a explicat Manu Goyal, profesor asistent de radiologie la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington.

Specialiștii spun că această descoperire ar putea fi o explicație pentru rezultatele bune pe care femeile le obțin la testele, pe măsură ce înaintează în vârstă, comparativ cu rezultatele mai slabe ale bărbaților.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce greşeli de vorbire faci fără să-ţi dai seama?

Cum poți arde până la 120 de calorii pe oră fără efort? Îți lucrezi abdomenul fără să fie nevoie să te ridici din pat

De ce ar trebui să faci zilnic dușuri reci?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse