Ce boli pot fi tratate cu flori de salcâm

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Aroma răspândită de florile de salcâm în lunile mai-iunie este imposibil de ratat, dar trebuie știut că acestea sunt mai mult decât simple flori mirositoare, sunt adevărate izvoare de sănătate. Descoperă, în materialul video, ce boli pot fi tratate cu flori de salcâm și sub ce formă trebuie folosite acestea. 

Ce boli pot fi tratate cu flori de salcâm

Ceaiul, infuzia, tinctura sau cataplasmele cu flori de salcâm au efecte benefice în afecțiuni digestive, respiratorii, ginecologice, dermatologice, stomatologice, au efecte calmante și relaxante, diminuând nivelul de stres, de anxietate și de depresie.

Remedii naturiste cu flori de salcâm

În gastrite şi ulcer, se administrează o linguriţă de pulbere de flori de salcâm de două-trei ori pe zi, înainte de masă.

În constipaţie, se utilizează pasta de flori de salcâm. Aceasta se obţine din amestecul a zece linguri de flori măcinate cu cinci linguri de miere. Se administrează câte o linguriţă pe stomacul gol, timp de două luni.

În afecțiunile respiratorii se utilizează infuzie de flori uscate, care se bea de două-trei ori pe zi.

În bolile ginecologice, sunt recomandate băile de şezut, care trebuie făcute înainte de culcare, timp de două săptămâni. În 10 litri de apă caldă se adaugă 30 de picături de tinctură de flori de salcâm.

În cazul furunculelor, arsurilor, rănilor provocate prin tăiere, se recomandă aplicarea de cataplasme obţinute din miere de salcâm şi făină de grâu. Acestea trebuie schimbate după 10-12 ore.

Nevralgiile dentare se tratează cu tinctură de flori de salcâm. Se diluează trei picături din această tinctură în două linguri de apă. Se înmoaie puţină vată în această soluţie, apoi se tamponează gingia cu ea.

Durerile de cap, datorate nivelului ridicat de stres şi oboselii pot fi ameliorate prin consumul zilnic a două căni de ceai de salcâm. Acesta se obţine prin infuzarea a trei linguriţe de flori uscate.

În stările depresive, se recomandă consumul de infuzie timp de trei săptămâni.

Împotriva stărilor de irascibilitate, se administrează maceratul de flori de salcâm. Acesta se obţine din două linguriţe de flori uscate care trebuie lăsate de seara până dimineaţă în 200 ml apă plată. Maceratul se filtrează şi se bea după micul dejun.

Împotriva insomniilor, se consumă salată cu flori de salcâm. Salata se prepară astfel: se rad două mere şi se adaugă peste ele două linguriţe de miere de salcâm şi trei linguri de flori mărunţite. La sfârşit, se toarnă cinci linguri de apă plată încălzită. Se omogenizează ingredientele cu o lingură de lemn. Se consumă zilnic, timp de o lună.

Vezi si

Câteva lucruri pe care nu le știai despre orez

Dimi Butilcă, master trainer, ne spune totul despre suplimentele pentru slăbit. În ce măsură ne ajută acestea să scăpăm de povara kilogramelor în plus

Cum trebuie să arate un meniu zilnic sănătos

Surse foto: shutterstock, pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alte video-uri