Obiceiurile oamenilor care îmbătrânesc frumos

Obiceiurile oamenilor care îmbătrânesc frumos

Trecerea timpului își pune amprenta asupra părului, pielii și organismului, dar adoptând anumite obiceiuri sănătoase, tot acest proces poate fi ținut sub control. Oamenii care îmbătrânesc frumos țin cont de câteva lucruri care îi ajută să arate impecabil, chiar dacă au ajuns la o vârstă onorabilă.

Îi admirăm de fiecare dată pe stradă și ne întrebăm cum reușesc să își păstreze vitalitatea odată cu trecerea timpului. Ei bine, există câteva metode pe care oricine le poate pune în practică.

Obiceiurile oamenilor care îmbătrânesc frumos

1. O atitudine pozitivă

Atitudinea pozitivă este cea care poate face diferența atunci când vine vorba despre îmbătrânire. Experții spun că persoanele care acceptă trecerea timpului și nu asociază acest proces cu neputința sau inutilitatea au cu 40% mai multe șanse să se recupereze în cazul unei probleme de sănătate.

2. Alimentația sănătoasă

O alimentație sănătoasă influențează foarte mult modul în care organismul îmbătrânește. Dietele bogate în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe sunt recomandate de specialiști, însă aceștia atrag atenția că este nevoie și de un control al porțiilor. În absența unui echilibru alimentar, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau diabet este foarte mare, iar speranța de viață scade considerabil.

3. Sport

Sportul este foarte important pentru sănătate, dar și pentru a întârzia semnele îmbătrânirii. Trecerea anilor duce la pierderea unui procent important din masa musculară. Exercițiile fizice pot întări musculatura și ajută și la o mai bună funcționare a creierului.

4. Socializarea

Cercetările spun că persoanele care socializează cu cei din jur reușesc să trăiască mai mult. Întâlnirile cu prietenii sau participarea la diferite evenimente sunt activitățile care îi pot ajuta pe oameni să rămână ancorați în prezent.

5. Odihna

Persoanele care nu se odihnesc suficient prezintă un risc mai mare de obezitate și de a dezvolta boli de inimă sau diabet. Expresia “somn de frumusețe” nu este doar un mit, specialiștii spunând că în timpul somnului, corpul eliberează un hormon care stimulează producția de colagen și elastină, potrivit realsimple.com. Lipsa odihnei poate duce la îmbătrânirea prematură a creierului și a pielii, motiv pentru care cele 8 ore de noapte ar trebui respectate cu strictețe.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți poți găsi partenerul ideal? Un principiu matematic poate rezolva această problemă

De ce femeile nu mai vor să devină mame?

Cum poți slăbi rapid și sănătos cu dieta 80/20? Rezultatele apar fără să renunți la alimentele preferate

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse