Unde au greșit italienii? Cauzele epidemiei de coronavirus din Italia

Italia este a doua cea mai afectată țară din lume de infecția cu virusul COVID-19 după China, ţara din care epidemia a pornit.

Unde au greșit italienii? Cauzele epidemiei de coronavirus din Italia

Agenţia de ştiri Press Association a analizat factorii care ar fi putut contribui la această situaţie, relatează Agerpres, citat de Digi 24.

Până la acest moment, 116.455 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 4.091 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 25 cazuri. Dintre pacienții testați pozitiv, 5 s-au vindecat.

În momentul redactării acestui material, numărul pacienților diagnosticați pozitiv în Italia a ajuns la 9.172, iar decesele la 463.

#1 Coronavirusul a putut trece nedetectat în ţară de la sfârşitul lunii ianuarie

Prima persoană testată pozitiv cu virusul COVID-19 în nordul Italiei nu a călătorit în China, cazul fiind confirmat pe 21 februarie.

Până la acel moment, bărbatul în vârstă de 38 de ani şi-a infectat soţia, dar şi mai mulţi medici, asistente şi pacienţi de la spitalul la care se prezentase cu simptome asemănătoare gripei, cu trei zile înainte.

Specialiştii cred că virusul ar fi putut fi prezent şi s-ar fi răspândit în nordul Italiei cel puţin din a doua jumătate a lunii ianuarie.

#2 Italia ocupă a doua poziție în topul țărilor cu cea mai îmbătrânită populaţie

Doctorul Giovanni Rezza, directorul secției de boli infecţioase din cadrul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al S.U.A., consideră că rata mare de deces din Italia este cauzată de populaţia vârstnică a țării, a doua înregistrată în lume după Japonia. Majoritatea deceselor au fost suferite în rândul celor în vârstă cu afecţiuni preexistente.

#3 Italienii sunt foarte sociabili

În general, italienilor le place să îşi petreacă timpul în aer liber şi au o cultură tactilă, a explicat Della Giusta.

„Spaţiul fizic interpersonal din Italia este mult mai mic în comparaţie cu cel din Marea Britanie. Obiceiul lor este de a se pupa când se salută.

Există mai mult contact fizic între oameni în zona mediteraneană, iar oamenii petrec mai mult timp în aer liber în această perioadă a anului decât în alte zone ale Europei, unde este încă puţin mai frig”, a precizat specialista, potrivit Digi 24.

#4 Deplasările între regiuni nu au încetat odată cu închiderea şcolilor

Della Giusta, originară din regiunea Piemont din nord-vestul Italiei, a declarat că multe persoane nu au luat în serios măsurile de auto-izolare când şcolile au fost închise iniţial în regiunile nordice, în urmă cu câteva săptămâni.

„Când şcolile s-au închis în Lombardia, mulţi oameni şi-au luat copiii şi au plecat în vacanţă la munte şi pe litoral, în celelalte regiuni.

Ei au crezut că îşi duc copiii în siguranţă păstrând distanţa, dar acest tip de comportament este foarte dăunător”, a spus ea, potrivit surselor menționate anterior.

COVID-19

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019, în centrul orașului Wuhan, China. Atunci a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută.

Acesta a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, China, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Ce spune Simona Gherghe despre decizia autorităților de a închide școlile din cauza coronavirusului?

CITIȚI ȘI DAȚI MAI DEPARTE: Sfatul unui medic din WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS

Alertă la școala unde învață prințul George și prințesa Charlotte. Patru copii sunt în carantină din cauza coronavirusului

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri