Bizarul „simptom” Covid-19 care apare la miezul nopții

Somnul este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră, iar boala, mai ales infecția cu Covid-19, ne poate îngreuna odihna de care corpul nostru are nevoie.

Experții au avertizat că somnul tulburat ar putea fi de fapt un semn al Covid-19. Se estimează că unul din 12 oameni va suferi paralizia în somn cel puțin o dată în viață, potrivit Sleep Foundation.

Cei cu paralizie în somn experimentează senzația de a nu putea vorbi și un sentiment de sufocare. De-a lungul pandemiei, mulți oameni s-au plâns de o calitate a somnului proastă sau de vise înfricoșătoare.

Profesioniștii în terapia somnului au spus acum că persoanele care contractează infecții – cum ar fi Covid-19 ar putea suferi de paralizie în somn. Ei au explicat că infecția, combinată cu stresul cauzat de pandemie în general, ar putea provoca paralizia somnului.

Mulți oameni de pe rețelele de socializare au spus că s-au luptat cu paralizia somnului după ce au fost testați pozitiv pentru Covid-19.

„Simptomele mele de covid-19 includ halucinații, paralizie în timpul somnului, insomnie și apoi durerea fizic', a scris un internaut, potrivit The Sun.

Cu toate acestea, unii oameni au subliniat faptul că teama de a nu se infecta le provoacă și probleme de somn.

„Aseară am visat că am Covid și că eram atât de bolnav încât nu mă puteam mișca, ceea ce s-a transformat în paralizie de somn.'

Doctorul Kat Lederle, expert în terapia somnului, a spus că, deși nu există dovezi directe care să lege paralizia în somn și Covid, acesta ar putea fi un simptom ciudat.

„Ar putea fi ca infecția cu virus în sine să aibă un impact asupra reglării somnului în creier (au fost raportate efecte neurologice ale Covid). Dar cred că este mai probabil ca, în cazul în care există o creștere a paraliziei în somn, aceasta să fie cauzată de stresul rezultat din marile schimbări în modul în care ne ducem și trăim viața în acest moment. Incertitudinea și anxietatea cu care ne confruntăm au impact asupra somnului nostru', a spus ea pentru MailOnline.'

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate