Câtă încredere ai în dr. Google?

Una din patru femei își pune un diagnostic greșit. Ești una dintre cele care suferă de ipohondrie cibernetică?

dr google

Care este primul lucru pe care îl faci când nu te simți bine? Dacă, la fel ca majoritatea, cauți simptomele pe Google, s-ar putea să-ți faci mai mult rău decât bine. Cine n-a trecut prin asta? Ai o iritație pe braț și, zece minute mai târziu, după o căutare pe internet, afli că, după toate probabilitățile, ai fost pișcată de un păianjen veninos. Apoi petreci o săptămână îngrijorându-te pentru un semn care poate să fie urma unei cusături de la haine.

Căutarea pe internet este confortabilă, dar are darul de a ne transforma în ipohondri. „A apărut un nou tip de tulburare – ipohondria cibernetică, remarcă dr. Martin Saweirs, medic generalist la linia de asistență Dr. Mortons. „Am observat o creștere a numărului de persoane cu simptome minore care au apelat la noi de patru-cinci ori pe an, ca rezultat al informațiilor culese prin căutări pe Google.

Dr. Google lansează nenumărate scenarii catastrofice și anual se înregistrează 5,2 milioane de programări inutile la medic. Ar fi interesant de știut care sunt cele mai frecvente diagnostice ratate, pentru care ar tebui, totuși, să mergem la doctor.

Durere de cap sau migrenă?

Durerile de cap sunt la ordinea zilei. Un analgezic ușor ar trebui să rezolve situația. Dar dacă ai o migrenă, simptomele sunt mult mai severe și un simplu calmant nu ajută. „Durerile de cap specifice migrenei sunt mult mai puternice și sunt însoțite de regulă și de alte simptome, spune dr.
Anshumen Bhagat, creator al unei aplicații de consultații online.

„Pacienții pot avea greață, fotofobie, sensibilitate exagerată la zgomot, vomă sau pierderea temporară a vederii. De fapt, atacurile de migrenă pot dura 72 de ore și pot să te scoată complet din funcțiune.

Mergi la doctor dacă… durerile de cap nu cedează la calmantele obișnuite sau sunt atât de puternice încât îți afectează activitățile obișnuite.

Deranj digestiv sau colon iritabil?

Dacă tulburarea intestinală este provocată de o toxiinfecție alimentară ușoară, simptomele precum voma, diareea, febra și crampele abdominale ar
trebui să dispară în 48 de ore. Dar sindromul de colon iritabil este de durată mai lungă.

„Persoanele care suferă periodic de diaree sau alte tulburări digestive sunt uneori tentate să neglijeze semnalele, punându-le pe seama unor neglijențe în alimentație sau a înaintării în vârstă, spune dr. Adam Simon de la platforma de consultații online PushDoctor. „Sindromul colonului iritabil este o afecțiune ușor de diagnosticat de către medic și ușor de gestionat cu câteva schimbări simple în dietă și în stilul de viață.

Mergi la doctor dacă… ai scaune cu sânge, vomiți repetat, ai dureri abdominale puternice, pierzi în greutate sau prezinți semne de deshidratare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate