Legătura dintre alimentele sărate și setea excesivă

alimente sarate si setea excesiva

De fiecare dată când consumăm alimente sărate simțim nevoia să bem o cantitate mare de lichide și asta pentru că organismul uman se confruntă cu o sete excesivă.

Chiar dacă de-a lungul timpului oamenii au fost perfect convinși că setea este provocată de sarea din diferite alimente, cercetătorii au descoperit că acesta este doar un mit. Mai exact, mai mulți cercetători au monitorizat legătura dintre cantitatea de sare din organism și nivelul de hidratare, realizând un studiu care s-a întins pe o perioadă de un an și care a avut în prim-plan mai mulți cosmonauți plecați într-o misiune de simulare pe Marte.  În urma studiului, specialiștii au concluzionat că nu există nicio legătură între setea excesivă și consumul de sare, ba mai mult, sarea ar avea chiar efectul invers, aceasta ajutându-i pe cosmonauți să fie mai tot timpul hidratați și plini de energie, potrivit dailymail.co.uk.

Cei care au condus acest studiu au luat decizia ca acesta să analizeze activitatea din spațiu și asta pentru că aici hidratarea joacă un rol foarte important, în contextul în care rezervele de hrană și lichide sunt limitate. Pentru a calcula cu exactitate necesarul de alimente de care cosmonauții au nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă, echipele spațiale trebuie să calculeze  relația dintre sare și consumul de lichide. Mai mult, spațiul este un mediu controlabil, iar rezultatele studiilor se apropie foarte mult de realitate. 

Alimentele bogate în sare au dus la o creștere a procentului de sare din urină, un lucru perfect normal. Cu toate acestea, acest lucru nu a dus la modificări ale nivelului de hidratare, ba mai mult, persoanele testate nu au simțit nevoia să consume lichide și asta pentru că sarea a declanșat un mecanism de conservare a apei la nivelul rinichilor. Dacă sarea nu i-a făcut pe subiecți să se confrunte cu o sete excesivă, nu același lucru se poate spune despre senzația de foame. Astfel, potrivit studiilor, sarea nu deshidratează organismul, însă crește apetitul alimentar și astfel apare senzația de foame.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Dieta care poate rezolva problemele legate de fertilitate

Cum îți afectează organismul o dietă săracă în calorii

Sucul minune care te ajută să te lași de fumat! Rețeta dezvăluită de Carmen Brumă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro