Cât de sigură este rezervarea vacanțelor pe internet

Rezervarea vacanțelor pe internet

Rezervarea vacanțelor pe internet

Rezervarea vacanțelor pe internet a devenit o practică din ce în ce mai întâlnită, aceasta fiind o alternativă prin care persoanele foarte ocupate se pot ocupa de planificarea concediului.

Cu toate acestea, serviciile online de călătorie se confruntă cu o mulțime de probleme, iar consumatorii depun frecvent plângeri, pe motiv că au fost înșelați în ceea ce privește prețul călătoriei sau calitatea serviciilor oferite. Mai exact, foarte multe site-uri afișează un preț de pornire, urmând ca acesta să crească pe măsură ce se adaugă servicii suplimentare, servicii despre care cumpărătorul nu a fost informat anterior.

Într-un studiu condus de Comisia Europeană și autoritățile de protecție a consumatorilor s-a constatat că în cazul a  235 de site-uri  gradul de  transparență referitor la modul în care erau prezentate pachetele de vacanță era foarte scăzut. Acestea au fost somate să rezolve aceste probleme, în caz contrar riscând să fie luate măsuri administrative sau judiciare.

Pentru a rezerva vacanța pe internet în siguranță, cumpărătorul trebuie să se asigure că plătește prețul exact pentru ceea ce i se oferă și că acesta nu se va modifica ulterior. Mai mult, trebuie aleasă o agenție de turism serioasă și asta pentru că în foarte multe cazuri oamenii s-au plâns că, de fapt, oferta nu exista în realitate, ci era doar o momeală.

În urma studiului realizat s-a demonstrat că 20,7 % din site-uri prezentau prețuri speciale care nu erau apoi disponibile în forma promovată pe pagina de rezervare efectivă.

Astfel, oamenii trebuie să acorde o atenție sporită rezervărilor de acest tip și verifice cât de corecte și sigure sunt ofertele pentru care optează.

Foto: 123rf.com

Citește și:

O treime dintre vacanțele Early Booking, cumpărate în rate

În perioada vacanţelor, elevii din învăţământul primar şi gimnazial nu ar trebui să primească teme pentru acasă

Kitul de frumusețe al vacanței

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse