Kitul de frumusețe al vacanței

Creme cu factor de protecție, loțiuni care să răcorească pielea după plajă, produse cosmetice rezistente la apă – ai verificat dacă sunt toate?

kit de frumusete

Dacă trusa obișnuită de cosmetice este doldora de produse cu care am ieșit din iarnă, de ce să nu le folosim în continuare pe acestea? m-a întrebat
recent o prietenă, intrigată de multitudinea de produse cosmetice de vară pe care ar trebui să le cumpere. Pe unele dintre acestea cu siguranță le
putem folosi în continuare: gelul de duș, exfoliantele, măștile de față. Altele însă cer de la sine să fie schimbate.

Produsele tale preferate, în miniatură

Ai început pregătirile pentru călătorie? Nu face greșeala să lași totul pe ultima sută de metri și astfel să fii obligată să iei cu tine produsele de îngrijire
(geluri de duș, șampoane, creme de corp), în ambalajele lor originale. Caută variantele lor mai mici, special create pentru deplasări sau, dacă nu,
transferă conținutul în recipiente mai mici.

Îngrijirea pielii, pas cu pas

Dacă pe perioada lunilor răcoroase tenul are nevoie de o cremă nutritivă, cu o textură onctuoasă, pe timp de vară pielea își va cere mai multă hidratare. Așa că, vrei, nu vrei, va trebui să îți cumperi o gamă de produse (cremă de zi, de noapte și de ochi) care să se potrivească tipului tău
de ten și care să aibă o consistență lejeră, ce intră ușor în piele.

Pentru că protecția solară este importantă, alege un fond de ten cu un factor de protecție mai mare de 20. Și dacă tot suntem la capitolul protecție, nu uita de buze! Un balsam de buze care să le protejeze este absolut necesar.

Fie că vorbim despre mare sau munte, în aer liber timpul pare să treacă foarte repede, deci nu e de mirare că ajungi să te expui la soare când nu trebuie. Ține cont însă de faptul că soarele aduce cu sine și pete pigmentare, pistrui, roșeață, și asta în cele mai bune cazuri. Ia-ți, pe cât posibil, câteva măsuri de protecție.

În altă ordine de idei, pielea corpului iese în evidență pe perioada verii, asta este clar! Acum, mai mult ca de obicei, este indicat să folosești creme de corp hidratante și loțiuni care să calmeze nu doar efectele soarelui, ci și pe cele ale unei epilări mai dese.

Un machiaj care rezistă 12 ore

Îți recomand ca primul pas pe care să îl faci, înainte de a aplica machiajul, să fie curățarea tenului, chiar dacă acest lucru se întâmplă la prima oră. Machiajul în combinație cu transpirația și sebumul nu au cum să ducă la un rezultat bun, prin urmare alege o loțiune micelară care să ajute la curățarea și matifierea tenului.

În cazul în care tenul tău este predispus la îngrășare, aplică o bază de machiaj specială, care să absoarbă excesul de sebum, apoi folosește un fond de ten cu o textură lejeră, care să nu-l încarce. Dacă te pregatești pentru o zi de plajă și vrei un machiaj impecabil, care să reziste, apelează la produsele waterproof, care fac față cu brio și temperaturilor ridicate, și apei. La un astfel de machiaj, ai nevoie și de un demachiant creat special pentru produsele rezistente la apă.

Apa termală este unul dintre produsele vedetă ale verii. Disponibilă și în recipiente mici, ușor de purtat în geantă, apa termală aduce un aer de prospețime machiajului, de fiecare dată când o pulverizezi pe ten.

Coafuri asortate relaxării de vară

Produsele de styling sunt inamicii părului, pe timp de vară, așadar nu folosi spumă și fixativ, pentru că îl încarcă excesiv. Dacă mergi la mare, investește într-o cremă specială pentru păr, care să îl protejeze de razele ultraviolete.

Alternează măștile hidratante cu balsamul, pentru a avea un păr strălucitor. Dacă ai părul mediu sau lung, nu îl purta pur și simplu pe spate. Lasă-ți liberă imaginația și, cu ajutorul câtorva accesorii, creează coafuri simple, care să împrumute din farmecul personal. Împletiturile marginale și cocurile sunt printre cele mai sigure și simple moduri de a-ți schimba coafura, însă și o simplă coadă de tip poneytail, tapată, poate aduce o schimbare în bine lookului tău.

Dacă simți că e momentul pentru o schimbare, tunde-l! Părul scurt poate fi foarte sexy atunci când stylingul presupune și existența câtorva șuvițe rebele, relaxate, perfecte pentru vară.

 

Autor: Cătălina Ioancea;
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete