Cât ar trebui să dureze periajul dentar?


Periajul dentar are un rol foarte important în protejarea danturii, dar cu toate acestea, de cele mai multe ori este făcut în grabă și incorect, iar pe termen lung, acest lucru poate duce la apariția problemelor dentare. 

Pentru a ține la distanță bacteriile și a proteja dantura de eventualele probleme care pot să apară, periajul dentar ar trebui făcut în fiecare dimineață și seară, dar foarte importantă este și durata acestuia. Invitată în emisiunea “Lifestyle sănătos”, dr. Dana Ivan, medic stomatolog pediatru, a explicat cât ar trebui să dureze periajul dentar, dar și ce cantitate de pastă de dinți ar trebui folosită pentru ca acesta să fie eficient.

Cât ar trebui să dureze periajul dentar?

În cele mai multe dintre cazuri, periajul dentar nu durează mai mult de 1 minut, iar majoritatea persoanelor obișnuiesc să folosească o cantitate mare de pastă de dinți atunci când își periază dinții. Deși pare că acești pași stau la baza unui periaj dentar corect, în realitate, lucrurile sunt diferite.

“Periajul ar trebui să dureze minimum 2 minute, 2-3 minute, dar în acele minute să ne concentrăm asupra mișcărilor și asupra periajului, nu cu gândul de a termina mai repede. Pasta de dinți trebuie folosită în cantitate foarte, foarte mică, cât un bob de mazăre aș spune, nu trebuie pusă pe toată suprafața periuței dentare, ci pur și simplu cât un bob de mazăre și dacă considerăm că mai este nevoie, atunci repetăm procedura.”, a spus dr. Dana Ivan, medic stomatolog pediatru.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cât ar trebui să dureze periajul dentar.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De la ce vârstă trebuie să mergi cu copilul la stomatolog?

De ce apar cariile de biberon și cum sunt dinții afectați de folosirea suzetei sau de suptul degetului?

Le facem sau nu copiilor aerosoli când sunt răciți?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Lifestyle sănătos