Cât ar trebui să dormim ca să fim fericiți?

Cât ar trebui să dormim ca să fim fericiți?

Chiar dacă fericirea ține de foarte multe aspecte, oamenii de știință au descoperit că există un interval de timp care are o legătură foarte strânsă cu starea de fericire.

Odihna este un element foarte important atunci când vine vorba despre sănătate, însă studiile recente au scos la iveală faptul că aceasta are o influență foarte mare și asupra psihicului uman. Mai exact, există un număr precis de ore pe care o persoană trebuie să le doarmă, astfel încât să fie fericită, potrivit dailymail.co.uk.

Cât ar trebui să dormim ca să fim fericiți?

Pentru a avea o stare de spirit cât mai bună, cercetătorii au descoperit că ochii trebuie să fie închiși fix 7 ore și 6 minute. Astfel, acest interval de timp este unul foarte strict. Numărul de ore pe care o persoană trebuie să îl aloce odihnei este de 7 ore, iar oamenii de știință au descoperit că amânarea alarmei pentru încă 6 minute poate conduce la atingerea stării de fericire.

În urma studiului realizat, specialiștii au descoperit că femeile sunt cele care întâmpină cele mai multe dificultăți atunci când vine vorba despre odihnă, acestea fiind foarte nefericite din cauza acestui aspect. În plus, vârsta este un lucru foarte important și care influențează foarte mult calitatea somnului. Astfel, persoanele care au 25 de ani sau chiar mai puțin reușesc să se odihnească mult mai bine și sunt mult mai fericite.

Participanții la studiu au explicat că se odihnesc mult mai bine atunci când înainte de a merge la culcare fac un duș sau o activitate care îi relaxează. Chiar dacă poate părea ciudat, un somn de 7 ore și 6 minute reușește să ofere organismului uman forțe noi și să îmbunătățească starea psihicului uman, astfel încât persoanele se simt mult mai fericite.

Foto: 123rf.com

Citește și:.

6 trucuri care îmbunătățesc calitatea somnului

4 schimbări mici care îți vor oferi cel mai odihnitor somn de care ai avut parte vreodată

5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse