Câștigă 20 de ani de viață

femeie frumoasa

Opt obiceiuri ușor de adoptat chiar azi… care îți pot aduce în plus două decenii de sănătate.

castiga 20 de ani de viata

Tare ca nuca … +3 ani

Cinci zile pe săptămână, mănâncă o mână de miez de nucă sau semințe neprăjite și nesărate. Nucile, de exemplu, au un conținut bogat de acizi grași
Omega-3, care joacă un rol decisiv în menținerea tinereții creierului și a inimii.

Program de râs … +7-8 ani

Râsul reduce anxietatea, crește imunitatea, scade nivelul durerilor și al inflamațiilor. Citește cărți comice, vizionează comedii și întâlnește-te cu persoane optimiste și amuzante – vei câștiga 7,5 ani, spune un studiu de la Yale University.

Verifică-ți tensiunea arterială … +5 ani

Tensiunea arterială ridicată este deseori asimptomatică, dar îți poate scurta viața cu 5 ani. Valorile ideale sunt de 115/75 (maxim/minim). Dacă una dintre valori este bună, diferența prea mare între cele două cifre este motiv de alarmă.

Fii mai mult pe picioarele tale +7 ani

Conform unui studiu din Statele Unite, trei ore de stat pe scaun în fiecare zi îți scurtează viața cu două ore, chiar dacă, după program, faci exerciții fizice. Când stai jos, organismul nu poate controla eficient nivelul zahărului. Ridică-te și fă câțiva pași la fiecare oră.

Din fericire, mai mult sex … +1-8 ani

Cu numai două orgasme pe săptămână poți câștiga 1,6 ani de viață, în timp ce sexul zilnic îți poate aduce în plus 8 ani de viață sănătoasă. „Sexul antrenează tot corpul, inclusiv inima, atrage atenția Carol Martin-Sperry, psihoterapeut specializat. „Sexul suplimentează cantitatea de endorfine și te eliberează de stres.

Somn de voie … +3 ani

Studiile au arătat că cei care dorm bine trăiesc mai mult. Nevoia de somn diferă de la om la om. Ideea e să dormi până când te poți trezi de voie, fără alarmă. Somnul prost sau insuficient poate duce la obezitate, diabet sau afecțiuni hepatice.

Cod de siguranță: IMC … +3 ani

Câteva kilograme în plus pot da peste cap marja optimă a unui indice de masă corporală (IMC) de 19-25. Un IMC de 25-35 va consuma ani din viața ta. Calculează-l împărțind greutatea ta în kilograme la pătratul înălțimii în metri sau găsește pe internet un calculator.

PLUS: Dacă renunți la fumat până la 40 de ani, mai adaugi 9 ani la speranța ta de viață.

 

Autor: Mihaela Serea

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate