Care sunt cele mai bune fructe pentru un plus de energie?

Toate alimentele furnizează organismului energie, dar această energie poate varia foarte mult. Unele alimente, cum ar fi zaharurile și carbohidrații rafinați, oferă organismului o sursă rapidă de energie. Cu toate acestea, mai des, organismul are nevoie de mai multă energie durabilă din ingrediente precum fructe, cereale și leguminoase, scrie Medical News Today.

Iată mai jos o listă de fructe la îndemâna oricui care oferă o energie stabilă pe parcursul zilei.

Cele mai bune fructe pentru un plus de energie

Bananele. Bananele pot fi cea mai bună gustare rapidă pentru energie susținută. Deși bananele sunt o sursă naturală bună de zahăr, ele sunt, de asemenea, bogate în fibre care ajută la încetinirea digestiei acelui zahăr. Bananele conțin substanțe nutritive utile care fac corpul să se simtă plin de energie.

Un studiu publicat în jurnalul PLoS One observă că consumul unei banane înainte de o plimbare lungă cu bicicleta ajută la performanță și rezistență la fel de mult ca o băutură cu carbohidrați.

Avocado. Avocado este un fruct complet din punct de vedere al valorilor de sănătate și al nutrienților. Acesta conține proteine ​​și fibre care pot ajuta la menținerea nivelului de energie pe tot parcursul zilei. De asemenea, avocado are grăsimi bune care pot crește nivelul de energie și fac nutrienții liposolubili mai disponibili în organism.

Merele. Merele pot fi o altă gustare simplă pentru a oferi organismului energie de durată. Alături de fibre și nutrienți, un studiu în jurnalul Horticulture Research observă că merele sunt bogate în antioxidanți numiți flavonoide, care pot ajuta la lupta împotriva stresului oxidativ și a inflamației din organism.

Boabele Goji. Boabele de Goji sunt fructe de pădure mici, roșiatice, care conțin mulți nutrienți și proprietăți importante anti-îmbătrânire și antioxidante. Antioxidanții specifici au multe beneficii posibile, inclusiv mai multă energie organismului. Multe persoane adaugă câteva boabe de goji uscate într-o sticlă de apă pentru a le bea pe tot parcursul zilei.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate